Site icon Handballexpert

„100%-os elszántság és kiváló taktikai felkészültség”: Három kérdésre válaszol… a Plock csapatkapitánya, Michal Daszek

Plock csapatkapitány Michal Daszek Forrás: SPR Wisla Plock

Plock csapatkapitány Michal Daszek Forrás: SPR Wisla Plock

Négy csapat száll harcba ezen a hétvégén Lisszabonban az EHF Európa-liga elhódításáért. 

Az Orlen Wisla Plock csapata sorozatban másodszor jutott be a Final4-ba, a Kadetten Schaffhausen legyőzésével. Az elődöntőben a lengyel topcsapat a házigazda SL Benfica Lisabon ellen játszik. A jobbátlövő Michal Daszek eddigi 58 dobott góljával a klub második legeredményesebb játékosa, csupán 5 góllal lemaradva Sergei Kosorotov mögött. 

A handball-world honlap által készített interjúban a Plock csapatkapitánya beszél a Plock szezonbeli sikereinek hátteréről és a Final4-beli céljaikról…

 

Az eredeti interjú a handball-world honlapján jelent meg, ez a cikk az eredeti angol írás fordítása.

 

Az Európa-liga idei szezonjában rendkívül figyelemre méltó statisztikával rendelkeztek: 13 győzelem, 1 döntetlen és csak 2 vereség. Mi a szezon sikereinek kulcsa? 

Michal Daszek

Véleményem szerint az, hogy mindig csakis a következő meccsre koncentrálunk, 100%-osan elszántak vagyunk minden meccsen, valamint taktikailag kiválóan felkészülünk minden ellenfélből.

 

A tavalyi volt a klub történetének első Final4 részvétele. Idén zsinórban a második négyes döntőre készülhettek. Mit jelent mindez neked, a csapatnak és a klubnak? 

Michal Daszek

Ez újra egy hatalmas siker a klub számára, de ahogy a mondás tartja: evés közben jön meg az étvágy. És valóban, mi most valami többet szeretnénk elérni, mint egy sima Final4 részvétel. A csapatnak és személy szerint nekem is hatalmas elismerés mindez, az európai kupaszezonban nyújtott teljesítményünkért. Mint említettem, ezt a harcot a lehető legjobb eredménnyel szeretnénk megkoronázni. 

 

A házigazda ellen játszotok az elődöntőben. Hogyan győzhető le a Benfica Lisbon? 

Michal Daszek

A legjobb játékunkat kell nyújtani aznap. A Benfica egy nagyon erős csapat, minden poszton jó játékosokkal. Nekem nagyon tetszik a csapat stílusa, és ahhoz hogy legyőzzük őket, legjobb tudásunk szerint kell játszanunk.

 

Interjú forrása: https://www.handball-world.news/en/news-2-1-4-142392.html 

Fotó forrása: SPR Wisla Plock

Megosztás
Exit mobile version