Tudjuk, hogy a sportban nincsenek „ha”-val kezdő mondatok és tudták ezt a románok is a lengyelek elleni mérkőzés előtt. „Normális” körülmények között Neaguék talán nem kaptak volna ki a nyitómeccsen a németektől és ugyanúgy nem lenne győzelmi esélyük a norvégok ellen. Így ha tovább akarnak jutni a csoportból, akkor mindenképp meg kell verniük a lengyeleket, akik meglepően jól szerepeltek Norvégia ellen, főleg az első félidőben.

A románok ma is beragadtak a rajtnál, ennek következtében a lengyelek megléptek 4-1-re, de most időben tudtak korrigálni keleti szomszédaink, 10 perc után 4-4. A következő 10 perc sem a románokról szólt, akik hiába próbálták erőltetni a gyors befejezéseket támadásban, nagyon sok hiba csúszott a játékukba, előbb 9-6-os lengyel vezetésnél időkérésre kényszerültek, majd 13-8-nál kapuscserére is. A játékrész végére a lengyelek 7 a 6 elleni játékra váltottak, a románok pedig továbbra is kínlódtak, így a szünetben 15-11.

Nagy kérdés maradt a második játékrészre, hogy a lengyel tényleg harminc perces csapat-e, vagy képesek nagy csapatot verni? Nos a románok nagyon bekeményítettek védekezésben, de a támadásuk továbbra is akadozott. Szinte mindent Neagura akartak játszani, aki nem bírta ezt fizikálisan, cserét kért nemcsak védekezésben hanem támadásban is. Persze a hetesekre mindig visszajött és Laslo lassan felnőtt a feladathoz, a 45.-ik percben 18-18. Aztán az utolsó negyedórára újra pályán a “vezér” és a 48.-ik percben, Buceschi góljával először vezetnek a románok, 19-20. Az utolsó bő hét percre döntetlennel mentek a csapatok (21-21), a román edző időkéréssel bíztatta a lányait. És így is van annyival jobb ez a román csapat mint a lengyel, mikor legjobban kellett összeszedték magukat és a hatalmas küzdeni tudás és akarat meghozta gyümölcsét, minden bizonnyal továbbjutást érő győzelmet szereztek.  A románoknál Neagu 8 gólja mellé Laslo és Ostase hatot pakolt, míg lengyel oldalon Rosiak 7 és Labuda 5  gólt szerzett.

Lengyelország – Románia 24-28 (15-11)

Fotó: chiajna.info

1908 megtekintés.

Megosztás