Fontos mérkőzések a női NBI-ben

A magyar női NBI-ben ma, a bajnokság szempontjából két fontos találkozót rendeznek. Az Érd a Dunaújvárossal találkozik, míg a Siófok a Budaörs csapatát fogadja.

Az arany és az ezüst sorsa már eldőlt a női élmezőnyben, előbbit a BL-győztes Győr, utóbbit a Ferencváros csapata szerezte meg. A harmadik hely kérdése még nyitott, illetve az alsóházban sem dőlt el még mindent. A Kispest már korábban kiesett, hogy ki társul mellé, még nem egyértelmű.

Még mielőtt írnánk pár szót a mérkőzésekről, nézzük, hogyan is áll jelenleg a női élvonal tabellája.

 Névtelen

Érd – Dunaújváros

Láthatjuk, hogy a Dunaújváros eddig két ponttal kevesebbet gyűjtött, mint közvetlen vetélytársa. A Kohász gólkülönbsége jelenleg jóval jobb, ugyanakkor a versenykiírás úgy rendelkezik, hogy azonos pontszám esetén az egymás elleni mérkőzés dönt. Az első mérkőzést, 29-22-re nyerte meg az Érd, Dunaújvárosban, így ha a realitást vesszük alapul, az Érd bronzérme biztosnak vehető. Az érdi csapat ezután a kiesőjelölt Mosonmagyaróvárral és az Alba Fehérvárral játszik; a négy pont bebiztosítása nem okozhat gondot Szabó Edina együttesének.

érd koház első meccs
az első mérkőzés jegyzőkönyve

A handballexpert tippje a mérkőzésre: úgy gondoljuk, hogy szoros mérkőzésen az Érd csapata fog győzedelmeskedni. A Dunaújváros az edzőváltás óta jó formába lendült, ugyanakkor az Érd játékoskeretben és tapasztalatban talán még előrébb jár.

Siófok – Budaörs

Az alsó ház küzdelmei érdekesebbek, mint az élboly. Matematikailag még akár a jelenleg kilencedik Békéscsaba is veszélyeztetett. A Siófok és a Budaörs, ahogy közhelyesen mondani szokták, négypontos csatát vív ma a Balaton partján. Az első mérkőzésen a budaörsiek 24-19-es, mondhatni sima győzelmet arattak. Az öt gól különbség még fontos lehet, hiszen azonos pontszámok esetén – mint azt fentebb megírtuk – az egymás elleni eredmény számít, így egy esetleges Siófok győzelem esetén nem mindegy, hogy mennyivel nyernek. A Siófok csapatának szereplése egyébként is rejtély a kézilabdát szeretők számára, hiszen a keret erőssége alapján (jóval) előrébb kéne szerepelniük. Míg egy vereség esetén a kiesés szélére kerülhetnek.

siófok budaörs
az első mérkőzés jegyzőkönyve

A handballexpert tippje a mérkőzésre:

A Siófoknak élet-halál kérdése, hogy győzzenek, de mindez persze igaz a budaörsi csapatra is. A hazaiak nem számíthatnak a sérült Erdősi Ildikóra, rá pár hónapos pihenő vár. Mindent összevetve szerintünk a Siófok nagyon szoros, végletekig kiélezett mérkőzésen otthon tartja a két pontot, és ezzel bebiztosítja az első osztályú tagságát.

Reméljük, izgalmas mérkőzéseket láthatnak a csarnokba kilátogató nézők.

Forrás:

www.nso.hu

https://kohaszkezi.hu/hu

https://budaorshandball.hu/

https://www.handballerd.hu/

https://www.handballerd.hu/

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s