Ifjúsági olimpiát nyertek a magyar lányok!

 

A vízes VB mellett természetesen más, nemzetközi sportesemények is zajlanak a világban. Az egyik ilyen az Európai Ifjúsági  Olimpiai Fesztivál, ahol a magyar kézilabdás lányok nagy sikert értek el!

A Magyarországon, egészen pontosan Győrben megrendezett EYOF-on a hazai csapat a hollandokkal, a norvégokkal és a románokkal került egy csoportba. Az első mérkőzésen a magyarok hihetetlen könnyedén győzedelmeskedtek a hollandokkal szemben (43-26). A második mérkőzés is sima volt: Magyarország – Norvégia: 26-15. Következhetett a románok elleni derbi. Itt sajnos a lányaink három gólos vereséget szenvedtek. Románia – Magyarország: 32-20.

Az elődöntő azonban nem volt kérdéses, itt a magyar csapat a dánokkal csapott össze, ahol meggyőző játékot mutatva nyolc gólos győzelmet értek el skandináv ellenfelükkel szemben.

Következhetett a döntő: a sors pikantériája, hogy a finálét azzal a román csapattal játszotta a magyar csapat, amelytől kikapott a csoportmérkézősek folyamán.

A lányok a döntőben azonban igencsak összeszedték magukat. Az első félidőbem még csak három góllal vezettek, ugyanakkor a másodikat úgy meghajtották, hogy volt már közte tíz is. Végül “csak” 30-23-ra győztek a lányaink, így Győrben tartották a kupát.

A mérkőzés után így nyilatkozott Bohus Bea, a magyarok edzője: “Fantasztikus volt az egész hét, nagyon boldog vagyok, nagyszerű csapatom van. Nehéz volt a döntő, de a lányok jól küzdöttek, végig koncentráltak, és betartották a közösen kidolgozott taktikát. Köszönöm a klubedzők munkáját, akik az év közben felkészítették a lányokat, ez mindannyiunk közös sikere.” (NSO)

Az EYOF egy felkészülési torna az augusztusban kezdődő U 17-es EB-re. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a néhány válogatott nem a teljes kerettel lépett fel Győrben. Persze ez a mieink eredményéből semmit sem von le. Gratulálunk a magyar csapatnak, és sérülésmentes felkészülést kívánunk az Európa Bajnokságra!

eyof arcok kézilabda mg 01_vagott

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s