Zácsik a Budaörsben folytatja pályafutását

Tegnap beszámoltunk róla, hogy Szöllősi-Zácsik Szandra és az FTC közös megegyezéssel szerződést bontottak. A válogatott átlövőnek máris van csapata, a Budaörs “személyében”.

Tegnap megmozdult a női uborkaszezon állóvize azzal, hogy Szöllősi-Zácsik Szandra és a Ferencvárosi Torna Club útjai különváltak. Ma már csapata is van a 27 éves átlövőnek; a Budaörsben folytatja a páyafutását.

Csak találgatni lehet, hogy mi is volt az oka a csapatváltásnak, hiszen mégiscsak egy kétszeres KEK-győztes, magyar bajnok és kupagyőztes válogatott magyar játékosról van szó.

Sem Szandra sem az FTC nem nyilatkozott eddig ez ügyben, így csak a találgatások jutnak. Az is lehetséges, hogy a teljes igazságot sosem tudjuk meg.

Lehetséges okok a következők lehetnek (puszta találgatások)

  • Szöllősi-Zácsik Szandra házas és egy kisgyermek édesanyja. A Ferencvárosi Torna Club élcsapat, nagy ambíciókkal, amely természetesen nagyobb igénybevételt, nagyobb elvárásokat, és ami talán a legfontosabb: kevesebb szabadidőt jelent egy játékosnak. A Budaörsnél kisebb a terhelés, hiszen nemzetközi kupában nem indulnak.
  • Szani a szezon jó részében sérült volt, amely a fent felsoroltakból is következhet. Van úgy, hogy egy játékos szervezete sérülékenyebb, több regenerálódásra van szüksége. A kevesebb mérkőzésszám, kevesebb utazás, szállodázás jót tehet Zácsik szervezetének.
  • A harmadok ok lehet, hogy az FTC és a Szöllősi-Zácsik Szandra merőben más kondíciók mellett képzelték el a jövőjüket. A játékos mérlegelt, és úgy gondolta, hogy ez neki nem éri meg, és egyébként is több ideje juthat a családjára.

Az interjúban Szani elmondja, hogy sajnálja, hogy a játékosoktól és szurkolóktól sem tudott elbúcsúzni; a váltás tehát valószínűleg nem volt betervezve. Szerintünk ferencvárosi részről biztosan nem, hiszen akkor gondoskodtak volna Szandra minőségi utánpótlásáról.

Most a Ferenvcáros viszonylag nagy bajban lehet. Szucsánszki Zita még hosszú ideig harcképtelen sérülése miatt, és egyébként is bármikor indulhat a “babaprojekt”. Egy jó formában levő Zácsik sokat segíthetne a kompenzálásában, de ő és az FTC nem számítanak egymásra. Ha az FTC nem szerez sürgősen egy nemzetközileg elismert átlövőt, akkor rosszabb esetben a dobogó alsó fokán találhatja magát. Legrosszabb esetben még lejjebb. Az Érd és a Dunaújváros is veszélyes lehet rájuk, ami a végső elszámolást illeti, a Győrről nem is beszélve, akik szintén erősödtek.

Ami a Budaörs csapatát illeti; teljes mértékben igazat kell adni az új jövevénynek. Tavaly a csapat első osztálybeli tagsága az utolsó fordulóig nyitott volt, de aztán elkerülték a kiesést. Zácsikkal, valamint az új érkezőkkel feljebb léphetnek. 5-9. helyre tippelnénk őket most így látatlanban.

Az NSO összegyűjtötte, kik távoztak és kiket igazoltak a budaörsi vezetők:

Screenshot 2017-08-01 21.16.47.png

A Budaörs új játékosa az alábbi videóban mutatkozik be. Sok sikert kívánunk neki az új csapatában.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s