A Nantes legyőzte a Veszprémet, ezüstérmes a magyar csapat a Sparkassen-kupán

A Telekom-Veszprém az első komolyabb megmérettetésen esett túl a németországi Sparkassen-Cup keretein belül. Egyelőre kicsit “nyögve nyelős” a Veszprém, de ugye minden kezdet nehéz, tartja a közhely. A felkészülési időszak lényege azonban nem az hogy egy csapat minden meccsét megnyerje.

Az első mérkőzésen a Veszprém döntetlent játszottak a Zágráb csapatával. Annak fényében hízelgő az eredmény a magyar csapatra nézve, hogy a horvátok már néggyel is vezettek a második félidő derekán, sőt, két perccel a vége előtt még kétgólos előnyük volt. Innen sikerült döntetlenre hozni a mérkőzést Vranjes csapatának. Azzal természetesen tisztában vagyunk, hogy ez még nem svéd mester csapata, a munka elején van, hónapok kellenek ahhoz, hogy azt mondhassuk, na igen ez már a Vranjes-féle Veszprém.

A második mérkőzést a bakonyiak a Göppingen csapatával játszotta. Kiélezett, gólgazdag mérkőzésen a magyar csapat 35-33 arányban diadalmaskodott a német együttessel szemben.A csoportmérkőzések statisztikájából kiderül, hogy a Veszprémben minden játékos pályára került. Ez így van rendjén a felkészülés ezen szakaszában.

Ez a győzelem azt jelentette, hogy a Veszprém bejutott a kupa döntőjébe. A vasárnapi fináléban a másik csoportot megnyerő francia Nantes volt az ellenfél. Egyébként a gallok a csoportesőséget eldöntő mérkőzésen hat góllal verték a Füchse Berlin csapatát. Régi ismerős igazolt a francia csapathoz: Kiril Lazarov a nyártól a Nantes csapatát erősíti.

A döntő izgalmas mérkőzést hozott. Felváltva vezettek a csapatok, fej-fej mellett estek a gólok. A 47. percben még 25-25 volt az állás, ekkor azonban a franciáknak jobbak jött ki a lépés, és pár góllal el tudtak húzni, amit a mérkőzés végéig nem tudtak egalizálni a veszprémi játékosok. A Szeged BL-ellenfele megérdemelten nyerte a Sparkassan-kupát. Az kiderült, hogy Vranjesnek sok dolga lesz még a csapattal, ha ütőképes alakulatot szeretne őszre, és főleg tavaszra összedobni. Mi drukkolunk neki.

Kis fájdalomvigasz a Veszprémnek: a torna legjobb játékosának Lékai Mátét választották
meg.

Image_2__1_.jpeg

 

Bronzmérkőzés: Füchse Berlin – Göppingen: 32-30

Döntő: Veszprém – Nantes: 32 – 34.

(Zárójelben megjegyeznénk, hogy egy ilyen nívós kupáról, ahol a magyar rekordbajnok mellett nemzetközileg elismert csapatok vesznek részt,  szívesen vettünk volna élő közvetítést. Legalább a Veszprém meccseiről.)

 

Reklámok

One Reply to “A Nantes legyőzte a Veszprémet, ezüstérmes a magyar csapat a Sparkassen-kupán”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s