Az ex-veszprémi edzőnek köszönhetően meglepetéscsapat a Bundesligában

 

Még csak három fordulót rendeztek a férfi Bundesligában, máris tele van a világ legerősebb bajnoksága meglepetésekkel. Ez főleg a volt veszprémi edzőnek, Orteganak köszönhető.

Alig pár forduló telt el a Bundesligában, de a három nagy (Kiel, Flensburg, Löwen) mindegyike kikapott már egyszer. Az egész a Hannover – Flensburg mérkőzéssel kezdődött. A hazai csapat a szünetben már 20-13 arányban vezetett, és ezt a vendégeknek csak kozmetikázni sikerült, pontot hazavinni nem. A Flensburg ezután otthon fogadta a bajnokcsapat Löwent, és magabiztosan tartotta otthon a két pontot. A Kiel az első fordulóban megszenvedett a zseniálisan játszó Magdeburggal, de végül – főleg Andreas Wolfnak köszönhetően – győzedelmeskedni tudtak.

Ezután következett a Kiel – Hannover mérkőzés. Mindenki azt gondolta, hogy a zebrák b4bf2161-9af7-11e6-abf1-f80f41fc63cetanulnak a flensburgiak hibájából, de ez nem történt meg. A Hannover tulajdonképpen végig vezetve okozott óriási meglepetést, és nyert idegenben a rekordbajnok ellen. Ezzel 6:0-val vezetik a világ legerősebb bajnokságát.

A Hannover jelenlegi formája meglepetés lehet, hiszen a 2017-2018-as bajnokság előtt több, mint nyolc hónapon keresztül nem nyertek. Az volt a szerencséjük, hogy az ősszel annyi pontot tudtak gyűjteni, hogy végül nem estek ki. 16 mérkőzésről beszélünk, győzelem nélkül.

csm_2017-09-08_THW_Kiel_TSV_Hannover-Burgdorf_59b1a5ca46876_567c887b98A klubvezetés új edzői stáb mellett döntött, így került a csapathoz Carlos Ortega és Iker Romero. A keret nem sokat változott, így az új edzői stábé az érdem, hogy úgy áll a Hannover, ahogy. Az ex-veszprémi Ortega és a volt világklasszis játékos, Iker Romero új színt vitt a hannoveri kézilabdázásba.

A klubelnök csak dicsérni tudja az edző munkáját, és nem értékeli túl a jelenlegi tabellaállást.

“Orteganak világos ötletei vannak, hogyan kell a kézilabdát játszani, és ezt megpróbálja 100%-osan átadni.”

Elsősorban a német válogatott jobbátlövő, Häfner játszik világklasszis formában, a Kiel

recken_16-semisch-malte

 ellen mellette a 2 méter 8 centire nőtt kapus, Malte Semisch nyújtott emlékezetest. A csapat nagyon szimpatikus, és e mellett okos, taktikus kézilabdát játszik,  így reméljük, hogy okoznak még meglepetést a Bundesligában.

 

THW Kiel – TSV Hannover-Burgdorf 29:31 (14:16)

Gólok: Kiel: Ekberg (7/3), Weinhold (6), Nilsson (4), Bilyk (3), Zeitz (2), Frend Ofors (2), Wiencek (2), Dahmke (2), Zarabec (1)

Hannover: Häfner (11), Mortensen (6/5), Olsen (6), Pevnov (3), Patrail (2), Böhm (1), Brozovic (1), Kastening (1)

Nézőszám: 10.285

Egyébként szenzációs mérkőzés volt.

csm_Teambild_1056x528_HBRecken_1106a65068

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s