Elit Liga vagy Bajnokok Ligája? Megújulás előtt az európai kézilabdázás

A kézilabda Bajnokok Ligája változások előtt áll.  A BL-t felváltaná az Elit Liga. A 12 csapatos szuperbajnokság a német kluboknak jelentős terheléstöbbletet jelentene. Ennek ellenére vannak, akik támogatják.

A férfi nemzetközi kézilabdázás átalakulás előtt áll. Az EHF és a topklubok 2019-től egy Elit Ligát vizionálnak, 12 résztvevővel. A lebonyolítás oda-visszavágós rendszerben történne, a bajnokság végén rendeznének negyeddöntőt, és lenne Final Four is.

images

A német klubok már így is túlzott terhelés miatt panaszkodnak, ez a rendszer pedig nagyjából hattal több mérkőzést jelentene szezononként.

“A lebonyolítást és a résztvevők számát illetően biztosan lesznek még viták. Az világos, hogy már most túl sok mérkőzést játszunk évente, és a topklubok játékosainak leterheltsége már túlment egy bizonyos határon – vélekedett a Mannheimer Morgennek Jennifer Kettemann, a Rhein-Neckar Löwen ügyvezetője.

Thorsten Storm, a THW Kiel vezetője pozitívan tekint az Elit Ligára: “A lehetséges új liga, amelyről az EHF a topcsapatokkal tanácskozik egész évben a legjobb 12 csapat legjobb images.jpegjátékosait foglalkoztatná. Ez egy prémiumtermék, és csak így lehetséges Európában még több nyilvánosságot, szponzorokat és új nézőket megnyerni.

Alfred Gislason, a Kiel vezetőedzője így nyilatkozott: “Az én véleményem szerint életbevágóan fontos a sportágnak, hogy létrehozzák a kézilabdázás NBA-jét.”

Természetesen a klubok többet profitálhatnának az új ligának köszönhetően. Eddig a BL-imagesrésztvevő csapatok között 3,58 millió eurót osztott szét az EHF szezononként; a győztes markát 665 ezer euro ütötte. A jövőben ez megduplázódhat. Lehet, hogy mégsem lesz annyira fárasztó a szezon a csapatoknak…?

 

Hosszú távon az is felmerült, hogy legyen egy topliga, 16 csapattal, és alatta egy 24 csapatos “másodosztály”. Feljutásos és kieses rendszerben.

Ti mit gondoltok erről? BL vagy Elit Liga?

 

forrás: sport1

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s