Tíz perc jó játékkal Veszprém győzelem a Celje otthonában

A héten elkezdődtek a Bajnokok Ligája küzdelmei, szombaton lépett pályára az egyik magyar résztvevő, a Telekom-Veszprém csapata.

Elkezdődött a világ legnívósabb kézilabda-bajnoksága, a Bajnokok Ligája. Az átalakulóban levő Veszprém a Celje csarnokában lépett pályára.

Nem alakult túl optimálisan az első félidő a rekordbajnoknak. Az első tíz percben fej fej mellett mentek a csapatok, majd a hazai csapat egy kis előnyt tudott kiépíteni. A 11.percben 6-4, a 14. percben 9-6 volt a Celjének. A 18. percben két gólos előnynél a Celje emberelőnyben támadott. Mikler bravúrosan védett, majd az ellentámadásban Manaskov volt eredményes, így feljött egy gólra Vrajnes csapata. A svéd mester nem volt elégedett a látottakkal, főleg a védekezés és a kapusteljesítmény hagyott kívánnivalót maga után. A 20. percben le is tette a vezetőedző a kis zöld lapot, időkérés. Az angolul megtartott time out alatt főleg a “dífensz” és a “mór dífensz” volt hallható, joggal.

Az időkérés nem ért el gyors változást a csapatban. Sőt, a különbség növekedett, a 22. percben 14-11-re vezetett a Celje. Ezután a Veszprém összeszedettebb és koncentráltabb játékot produkált, és lassan ledolgozta a hátrányát. A 25. percben 14-14-nél volt ismét egyenlő az állás. A Celje kikérte az idejét. Az időkérés után egy szenzációs góllal folytatta a Veszprém, egy “kínai figura” után Marguc volt eredményes; ez azt jelentette, hogy végre vezetni tudott az esélyesebbnek kikiáltott vendégcsapat. Az első félidő végjátékát azonban rendesen elrontotta a Veszprém. Többször volt lehetőségük vezetni, de elkapkodták a helyzeteket, és egy hektikus utolsó perc után két gólos hátrányba kerültek. Félidő: Celje – Veszprém: 18-16.

Ami a félidőt illeti: rengeteg gólt született. Többször előfordult, hogy egy lőtt gól után a védekező csapat pár másodpercen belül már a középkezdéshez készülődhetett. Ami a kapusokat illeti: a hazai kapus 33%-zal védett, ami átlagosnak, inkább kicsit jónak tekinthető, míg az első félidőt védő Mikler Roland 18%-ot mutatott, amely sajnos kevés. Mentségére legyen mondva, hogy a vékekezés nem volt Veszprém-szintű.

Vranjes reagált, Miklert Alilovic váltotta a kapuban. Az első pár percet nagy elánnal kezdte a Veszprém, ledolgozta a hátrányt, de elhúzni nem tudott. A második félidő első 20 perce gólváltásokkal tarkított volt. A Veszprém maximum egy góllal vezetett, a Celje szorosan tapadt a magyar bajnokra. A 48. percben még 29-29 volt az állás, ezután Lékai három góljával három góllal elhúzott a Veszprém. Ez volt a győzelem kulcsa, innen celje2.jpgugyanis a Veszprém már nem engedte ki a győzelmet a kezéből. Folyamatosan növelte az előnyét, a védekezés és a kapusteljesítmény összeállt, így a legvégén 39-31-es győzelmet arathatott a BL debütáló mérkőzésén Ljubomir Vranjes.

A Veszprém támadójátéka és védekezés sokszor esetleges volt, a kapus és a védekezés kapcsolata még nem volt optimális, de ne feledjük, hogy ez még egy átalakulóban levő Veszprém. Ha a lőtt gólokat nézzük, elégedettek lehetnek a veszprémiek, de a védekezésen mindenféleképpen javítani kell, ha a csapat komolyan gondolja, hogy a Final Fourba szeretne jutni. A Celje ugyanis nem tartozik  – szerintünk – a legjobb csapatok közé a BL-ben, ugyanakkor több nagycsapat is kullogott  már haza innen pont nélkül. A lényeg, a legfontosabb cél megvan: két pont a zsákban.

imagesLjubomir Vranjes: “Azt gondolom, hogy két ellentétes félidőt láthattunk. A Celje nagyon jól játszott az elsőben, és majdnem minden lehetőséget gólra váltottak. Nagyon gyorsan és jól dolgoztak az első játékrészben. Nekünk a védekezéssel volt bajunk leginkább, nem is vagyok megelégedve az első félidőben kapott 18 góllal. Nem kaphatunk ennyit 30 perc alatt. Ez túl sok. A játék néhány elemében passzívak voltunk, és hogy őszinte legyek, a védések sem jöttek igazán a kapusainktól. Két góllal vezettek a szünetben, ami megérdemelt volt. A második félidőben nagyon jól feljöttünk. Változtattunk kicsit a taktikán, és a védekezésben is jöttek új emberek, valamint kapust is cseréltünk. Úgy érzem, hogy a második játékrészben kontroll alatt tartottuk a játékot. Van még mit fejlődnünk, néhány dologgal elégedetlen vagyok, de keményen fogunk dolgozni, hogy fejlődhessen a játékunk. Még egyszer, a Celje nagyon megnehezítette a dolgunkat, remekül játszottak. Elégedett vagyok a győzelemmel, de most hazamegyünk és edzünk, hogy legközelebb jobb munkát végezzünk.”

Jöhet a következő mérkőzés, amely a Flensburg ellen lesz a következő szombaton. A németek is átalakulóban vannak, Vranjes utódja – néhai másodedzője – Machulla már két vereséget szenvedett a bajnokságban, igaz közben megverték a bajnok Löwent, szóval teljesen kiszámíthatatlanok. Győzelemmel kezdték a BL-szereplésüket az Aalborg ellen, igaz ott is produkáltak érdekes perceket, és közel sem volt biztos, hogy otthon tartják a két pontot. Az biztos, hogy pikáns mérkőzés lesz, két jó csapat között, valamint mester és tanítvány között. Mi megnézzük, az biztos!

Screenshot 2017-09-17 11.53.58

Nyilatkozat: http://handballveszprem.hu/rk-celje-pivovarna-lasko-telekom-veszprem-3139_3660

Fotó: Vörös Dávid

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s