Sztárigazolások Kielcében: többek között a nyáron a Veszprémmel is összeboronált Európa-bajnok kapus a lengyel csapathoz igazol

A lengyel csapat a német kapus mellett további klasszis igazolásokat jelentett be. Pestiesen szólva: nem szarral gurigáznak…

Screenshot 2017-10-02 19.25.02Andreas Wolff a német válogatottal Európa-bajnokságot nyert, majd ebben az évben a rekordbajnok THW Kiel csapatához igazolt. A sikerben oroszlánrészt vállalt az akkor még nemzetközi szinten ismeretlen hálóőr, bár teljesítménye a HSG Wetzlarban is átlagon felüli volt. A zebráknál úgy nyilatkoztak, hogy a világ egyik legjobb kapusának tartott Nikas Landin mellé és nem mögé igazolták Wolffot, vagyis nincs rangsor. Ez azonban a gyakorlatban nem így volt. A fontosabb meccseken Landin kezdett, és a német  kapusnak legtöbbször csak epizódszerep jutott. Hétmétereseknél jött be, vagy amikor már eldőlt a mérkőzés. Wolff elégedetlen volt a kialakult szituációval, hiszen azokon a mérkőzéseken, amelyen pályára lépett, nem lehetett panasz a teljesítményére, vagy legalábbis nem volt rosszabb, mint Landin vagy a csapattársai.

images-22Nyáron egy interjúban kijelentette, hogy nem érzi jól magát, ezért megfordult a fejében a csapatváltás gondolata. Főleg két csapat nevét lehetett hallani, akik szívesen látták volna Andreas Wolffot: az egyik a lengyel Kielce, a másik a magyar rekordbajnok Veszprém. Wolff nem jött ki jól a pletykákból, többen pénzéhesnek tituálták, amire ő egy nyilatkozatban reagált: “akik azt gondolják, hogy engem csak a pénz érdekel, kinyalhatják a seggem”. A német kapus végül maradt, de a helyzet nem változott. Idén sem véd többet, ráadásul Landin jó formában van, így abszolút nem meglepetés, hogy ma a lengyel Kielce bejelentette, hogy a 26 éves kapus 2019-től, vagyis a kieli szerződés ének lejárta után hozzájuk igazol.

Nem ez volt azonban a lengyel csapat egyetlen bejelentése ma… A hírekből az jön le, hogy Európa élcsapatai közé vágynak; a Veszprém ellen megnyert hihetetlen BL-döntő után nem találják magukat, pedig jól igazoltak. Például jobb átlövő poszton érkezett Talant Dujsebajev fia, Alex Dujsebajev, mégsem megy úgy a szekér, ahogy az várható lenne.

És ha már az edző szóba került: Talant Dujsebajevvel 2023-ig hosszabbítottak, tehát Screenshot 2017-10-02 19.58.30.pngkomoyan számolnak a magyar válogatott ex-kapitányával. Mellette Julen Aguinagalde 2019-ig, míg Dean Bombac 2022-ig tolta ki a szerződését a lengyel élcsapattal.

Fent említettük, hogy nem csak Wolff érkezik a jövőben a Kielcéhez. A Vardar BL-győzelméhez nagyban hozzájáruló horvát irányítójátékos, Luka Cindric már jövőre a csapat tagja lesz. Mellette érkezik még a jobbszélső Aradius Moryto (Zaglebie Lubin), a beálló Arcjom Karaljok (Saint-Raphael. a szerb kapus Vladimir Csupara (León), valamint a spanyol balszélső Angel Fernandez Pérez (La Rioja). A Nantes beállója Nicolas Tournat később, 2020-ban csatlakozik a Kielcéhez.

Screenshot 2017-10-02 20.00.03.png

Nem tudni, hogy Veszprémben egyáltalán gondoltak-e arra, hogy leigazolják Andreas Wolffot, vagy csak zuhanyhiradó volt az egész, de úgy véljük, hogy a bakonyi csapatnak kapusposzton jól jött volna egy kis vérfrissítés.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s