Férfi BL: meglepetés az élen, a Veszprém a harmadik, Kiel az utolsó

Még csak három fordulót rendeztek a férfi Bajnokok Ligájában, mégis vannak érdekes adatok, amelyeket érdemes górcső alá venni. Ilyen többek között az összesített tabella.

A Bajnokok Ligájában eddig – a kvalifikációs mérkőzéseket is figyelembe véve – 46 találkozót rendeztek. Ezeken a mérkőzéseken átlagban 56,6 gól esett. Jelenleg Lékai Máté vezeti a góllövőlistát, 26 találattal.

A következő táblázat az összesített táblázatot mutatja, vagyis azt, hogy mi lenne, ha a csapatok eredményeit egyetlen tabellába ágyaznánk. Íme az összestett lista:

Screenshot 2017-10-04 21.17.17

Screenshot 2017-10-04 21.17.26

 

Az első helyen meglepetéscsapat van, hiszen a “C” csoportot vezető Skjern áll a tablla élén; ők dobták eddig a három mérkőzés a legtöbb gólt, százat. Igaz, a második helyen levő Barcelona sem panaszkodhat a maga 99 góljával, ráadásul ők gyakorlatilag nehezebb ellenfelek ellen találtak be ennyiszer. A tabella harmadik helyén a “B” csoportot vezető magyar Telekom Veszprém található, 96 találattal. A másik magyar csapat, a MOL-Pick Szeged  eredményei sem rosszak, ők a hatodik helyen találhatók. Az eddig lejátszott három mérkőzésen  – amelyen egyszer kikaptak, kétszer győztek – 90 gólt értek el.

Ami a tabella utolsó helyét illeti, itt is meglepetéscsapat szerénykedik. Az összes csapat közül – 28! – a leggyengébb teljesítményt eddig a német rekordbajnok  THW Kiel nyújtotta. Három mérkőzésen kétszer győztek, ami azonban elgondolkodató: mindössze 70 dobott gólra voltak képesek, amely a Zagreb mögött a legrosszabb adat az összes BL-alakulat közül.

Ezekből a táblázatokból persze messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Az “A” és “B” csoport elképesztően erős, a “C” és “D” csoportban szerényebb játékerejű csapatok sorakoznak fel. “Focinyelven”: Az “A” és “B” csoport a Bajnokok Ligája, a többiek “csak” Európa Liga. Igaz, a végén találkozhatnak.

 

forrás: handball-world news

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s