Veszprém: Nenadic érkezhet?

Egyre több helyen olvasható, hogy a szerb irányító-átlövő Petar Nenadic a Veszprémben folytathatja a pályafutását. 

A napokban merült fel a hír, hogy a Veszprém a nyáron meg szerette volna szerezni a Füchse Berlin játékosát, Petar Nenadicot.

Bob Hanning, a német csapat menedzsere a következőket nyilatkozta a Berliner Zeitungnak: „Igen, igaz a hír. A szezon előtt megkerestek minket, de nemet mondtunk. Ha valakinek élő szerződése van, akkor az illető nem eladó. Nem akartam, hogy mások problémája a miénk is legyen. A magyaroknak azonnal bevethető irányítóra volt szükségük, mert Aron Pálmarssonnal nem tudtak dűlőre jutni.”

Mint köztudott, az izlandi világsztár nemes egyszerűséggel otthagyta a Veszprémet, és azóta sincs konkrétum felőle. Természetesen megmosolyogató Hanning megfogalmazása, miszerint ha valainek szerződése van, akkor az nem eladó. Ez egyrészt nem igaz, másrészt ugye van az a pénz…

A kérdés, mi lesz a nyáron, hiszen a korábbi Szeged játékosnak a nyáron lejár a szerződése, így akár szabadon igazolhat, ahova csak szeretne. Ezzel kapcsolatban is elmondta a klubmenedzser a véleményét: „Novemberben ülünk le az edzői stábbal megbeszélni, hogy továbbra is Nenadiccsal képzeljük-e el a jövőt. December előtt nem döntünk erről. Sajnálatos lenne, ha távozna, azonban ha Petar menni akar, akkor menni fog. Így megy ez évek óta. Steffen Fäth sajnos korán úgy döntött, hogy elhagy minket a Rhein-Neckar Löwen kedvéért, de nem vagyok biztos benne, hogy most is így tenne. Mindenesetre nyugodt vagyok, nem most kell határoznunk.”

Decemberig tehát várnunk kell a válasszal, de a legfontosabb kérdés most az lehet, hogy kellhet-e a Telekom Veszprémnek Petar Nenadic.

A nyáron pont egy hasonló szerepkörben játszó játékos hagyta el (cserben) a Veszprémet Palmarsson személyében. Lékai Máté egyedül maradt, ami a rutinus irányítókat illeti, hiszen mellette a fiatal Győri Mátyás tehetséges, de még tapasztalatlan nemzetközi szinten; a BL-ben még nem is játszott. Ha megfigyeljük a magyar rekordbajnok idei szezonját, láthatjuk hogy a Veszprém legjobbja épp Lékai Máté, hova tovább azt is kijelenthetjük, hogy a magyar irányító a 2017-2018-as szezon egyik legjobb játékosa világviszonylatban is. Mérkőzéseket dönt el, gólokat lő, gólpasszokat ad, a teljesítményéről mindent elmond, hogy három forduló alatt háromszor választották be az EHF Dream Teamjébe…

Ha az eddigi mérkőzéseket nézzük, akkor rögtön kérdezhetjük: minek ide Nenadic, vagy akárki, ha ilyen klasszis játszik irányítóposzton, mint a magyar válogatott Lékai? Ezzel nem is lehet vitatkozni. Ezt a Lékait nagyon nehezen lehetne pótolni, ha egyáltalán lehetséges. Ugyanakkor fel kell tenni a kérdést: mi van, ha Lékaival történik valami? Mi történhet?

  • sérülés: Lékai Máté igazi zsonglőr a labdával, rengetegszer ér el úgy gót, hogy szinte végigszlalomozik a pályán, és a végén kapura lő. Kis túlzással ő a kézilabdázás Messije jelen esetben. Ebben persze rizikó is van, többször megy bele olyan szituáciba, amikor saját testi épségét nem sajnálva próbál helyzetet kialakítani. Ebben bármikor benne lehet a sérülés. Persze elég lehet egy felugrás után rosszul érkezni, és megvan a baj.
    Előny az esetében ugyanakkor, hogy Lékai általában nem védekezik, így kis túlzással felére csökken a sérülésveszély.
  • Piros lap: nagyon pici esély van arra, hogy eltiltás miatt hiányozna a magyar játékos. Fent említettük, hogy nem védekezik, és Máté nem az a fajta sportoló, aki balhézna, vagy veszekednek a játékvezetőkkel. Minimális esély azért benne van a levegőben, elég egy olyan játékvezető, aki nem félrenéz- vagy hall valamit.
  • Formahanyatlás: ez talán legnagyobb veszély. Lékai világklasszis formában kézilabdázik, kis túlzással minden összejön neki. Aki valaha sportolt, tudja, ez nem mindig lesz így. Sokszor lesz, hogy 100%-ot ad, motivált lesz, küzd, mégsem jön össze minden. Ami befelé pattan, később, lehet, hogy kifelé megy, ugyanakkor a nagyobb rizikó a személyével kapcsolatban, hogy az ellenfél edzői is néznek tévét, videóznak, elemeznek, így könnyen előfordulhat, hogy lesz olyan csapat, amely tudja mérésekelni a Lékai-hatást, vagy egyenesen lesz csapatszinten megoldása, hogy megállítsa a magyar játékost.

Vissza a szerb játékoshoz: Nenadic is kiváló formában játszik. A Füchse Berlin pontveszteség nélkül vezeti a Bundesligát, ahol a szerb irányító vezéregyéniség. Két világklasszis irányítóra valószínűleg nincs szükség, még Veszprémben sem, ugyanakkor Nenadic több poszton is bevethető. Gyakran megfordul balátlövő poszton (sőt, a jobbátlövő poszt sem idegen neki).

Screenshot 2017-10-06 18.46.38

Jövőre érkezik Kentin Mahé, a francia világbajnok játékos, aki tehermentesítheti Lékai Mátét. Mahé előnye, hogy ő is több poszton játszik a Flensburgban, a balszélsőtől kezdve az irányítóig mindenhol hatékony tud lenni. Mahé játéka inkább hasonlít Lékaiéhoz. Dinamikus, jól cselező, kreatív játékosok, rengeteg tapasztalattal. Ráadásul még csak 26 éves.

Amennyiben Nenadic nyitott lenne a Veszprém felé, akkor véleményem szerint azon múlhat az átigazolása, hogy az új igazolások mennyire válnak be. Győri Mátyásról már esett szó, ő bajnoki mérkőzéseken szerepelhet főleg, talán miatta kicsit kár, hogy nincs SEHA Liga idén. Ő fiatal még, szerintem évekbe telik, míg nagyobb feladatokat bízhatnak rá Veszprémben. A kérdés főleg, hogy Accambray mit tud letenni az asztalra. Eddig nem nyújtott maradandót, igaz, a, csak idén érkezett, b, nem kap annyi játéklehetőséget Vranjestől, mint azt gondoltuk.

Én személy szerint örülnék Petar Nenadic érkezésének, a kérdés, hogy Vranjes mennyire tudná adott esetbe megtalálni a helyét a csapatban. Mi a ti véleményetek? Elférne Veszprémben?

 

Egy kis összefoglaló a játékosról:

 

 

 

Reklámok

Veszprém: Nenadic érkezhet?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Jobban teszi a Veszprém ha a Nenadicra szánt pénzen két fiatal tehetséget támogat.Nem volt elég a kisérletezés?
    Lásd Kopljar, Zeitz és a többi .Nenadic egy önfejû játékos, haljamos a durrogtatásra ha nem megy neki és nehezen tudja magát alávetni a csapat érdekeinek.Ezt Szegeden is bizonyította.Szerintem melléfogás lesz ha leigazolják

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s