Szenzációs pontszerzés Lengyelországban! A Veszprém veretlen maradt a BL-ben!

Óriási presztízscsata, nagy veszprémi küzdés, igazságos döntetlen. Csoportelső és veretlen magyar csapat.

Az elveszített BL-döntő miatt lehetett oka a Veszprémnek, hogy visszavágjon, míg a lengyelek hektikusan szerepelnek eddig a BL-ben. A Kielce legutóbb döntetlent ért el a Flensburg ellen hazai pályán. A hazaiak az utolsó másodpercben kapták az egy pontot érő gólt, úgy hogy már hattal is vezettek a második félidőben. A Veszprém a mérkőzés előtt száz százalékos mérleggel állt, az önbizalmat Nagy László ujjsérülése lombozhatta le egy kicsit.

A mérkőzést a Kielce kezdte jobban, villámrajtot vett a lengyel sztárcsapat. Az ötödik percben 5-1 volt a hazaiak számára, főleg Dujsebajev volt elemében. A Veszprém szerencsére nem ijedt meg a lengyel katlanban, összeszedettebben kezdtek játszani, és Mikler is kezdte elkapni a fonalat. A 20. percben már csak egy volt közte. A félidő előtt nem sokkal rövid ideig a vezetést is át tudta venni a Veszprém, de gyorsan kaptak egy gólt, így nem tudtak sokáig örülni. A félidő utolsó másodperceinél 15-15-ös állást mutatott az eredményjelző, és a lengyeleknek volt labdája. Az utolsó akcióból gólt tudtak elérni, ráadásul egy buta kiállítás miatt emberhátrányba került Vranjes csapata.

A második félidő végig kiélezett volt, felváltva vezettek a csapatok, de egyik alakulat sem tudta eldönteni a mérkőzést, pedig a 20. percrben döntetlen állásnál kettős emberelőnyt kapott a Veszprém. Ezt nem tudták megnyerni, sőt, ezután a Kielce húzott el két góllal. A 25. percben 30-28 volt az állás.

Ezt a Veszprém még egalizálni tudta, főleg Mikler és Blagitonsek vezetésével. A végjáték így hihetetlenül izgalmasan alakult. Egy perccel a vége előtt 31-31 volt az állás, és a Kielcénél volt a labda. 26 másodperccel a vége előtt egy nagyon csúnya akció után Schuch Timuzsin kék lapott kapott, és a Kielce jöhetett büntetővel. Ezt Bielecki nagyon keményen bevarrta. Egy gyors támadásra volt csak idő, amely után Margucnak sikerült egyenlíteni hat másodperccel a vége előtt. A lengyelek megpróbáltak még gyors közékezdésből az üres kapura gólt dobni, de nem tudtak eredményesek lenni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Blagitonsek blokkolási kísérlete szabálytalan volt, így a helyes ítélet kék lap, és hét méteres lett volna. A játékvezetők azonban továbbot intettek. Pontszerzés Lengyelországban! Ez azt jelenti, hogy a Veszprém veretlenül vezeti a csportját, egy ponttal megelőzve a francia PSG csapatát.

 

Screenshot 2017-10-15 21.28.57

Néhány észrevétel a mérkőzéssel kapcsolatban:

  • A Veszprém idén már nem először mutatja be, hogy küzdeni akarásból nagyon a topon vannak. Csapatként dolgonak együtt, és ez fontos lehet a jövőben. (A PSG-nél nincs ilyen érzése az embernek. A PSG sok játékos gyülekezete, de még nem  igazi csapat.)
  • A legnagyobb kérdés az volt, hogy Vranjes hogyan oldja meg Nagy László sérülését. Láttuk, szerkezetet nem váltott, Tönnesen mellett tette le a voksát.
  • A norvég jobbátlövő hat góllal hálálta meg a bizalmat (amelyet 12 lövésből ért el), tehát megmutatta, hogy lehet rá számítani a jövőben. Legalábbis főleg támadásban. A második félidőben sajnos kiderült, hogy egyrészt nem olyan hatékony a védőmunkája, mint pl Nagy Lászlónak, másrészt nincs hozzászokva, hogy szinte végigjátsszon egy ilyen mérkőzést. A második félidőben többször az ő hibájából értek el gólt, vagy harcoltak ki hétméterest a Kielce játékosai. Nagy László hiánya tehát inkább a védekezésben mutatkozik meg.
  • A 32 lőtt gól rendben van, a kihagyott lehetőségek ellenére is. A magyar csapat 62%-al lőtt kapura, míg a lengyelek 70-nel. Mikler fontos labdákat fogott, kár, hogy csak kicsit később “érkezett a mérkőzésbe”. Egyik kapus sem brillírozott egyébként, Mikler 25, míg Szmal 22 %-kal védett.
  • A játékvezetők érdekesen vezették a mérkőzést. Egyik csapatot sem akarták segíteni, de többször volt érthetetlen a döntésük. Schuch Timuzsin kék lapja sajnos teljesen jogos volt, és nem szabad elfelejteni, hogy a végén nagyot hibáztak a Veszprém előnyőre. Blagitonsek blokkolási akciója kék lapot és hét méterest érdemelt volna a Kielcének. Elméletben ez óvási alap lehet, a Szeged hasonló szituációt követően óvta meg tavaly a Tatabánya elleni mérkőzést, sikeresen.
  • Az építkezés látszik a Veszprém csapatánál. A végjátékokat okosabban és taktikusabban hozza le a csapat, és időről időre szemet gyönyörködtető, kombinatív játékot produkálnak. A csapat állapota, így – új edzővel – az év ezen szakaszában derűlátásra ad okot.
  • Lékai ismét szenzációs dolgokat művelt, ezúttal “csak” négy gólt lőtt, de fontos passzokat adott, és büntetőket harcolt ki. Blagitonsek gólerős játéka üde színfoltja a Veszprémnek.
  • A Veszprém következő ellenfele a szerényebb képességű Aalborg lesz, és utána a csoportelsőség szempontjából két nagyon fontos mérkőzés van terítéken. A PSG ellen idegenben, és a PSG ellen otthon. A Veszprémnek jó esélye van a csoport első két helyén végezni, ami az egyenes kieséses szakasz miatt fontos.
  • Nem volt okos dolog megkérdezi a stúdióból Mikler Rolandot, hogy a mérkőzés  utolsó büntetőjénél mire gondolt, hogy mit lő Bielecki. Tekintve, hogy Alilovic volt a kapuban 🙂

 

A tabella állása:

Screenshot 2017-10-15 21.39.02

Screenshot 2017-10-15 21.36.30Screenshot 2017-10-15 21.36.39

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s