Szenzációs Veszprém, szegedi csalódás, 21-30!

Örökrangadó, két kiváló csapat csatája, a végén mégis sima lett, meglepően sima. Erről mindkét csapat teljesítménye hozzájárult…

A két csapat edzője próbálta kicsit meglepni a másikat. A Szeged 5:1-es, nyitottabb védekezési variációval rukkolt elő, a fő cél Lékai semlegesítése volt. Ez inkább egyfajta átmenet volt az 5:1 és 5+1 között. Vranjes Aliloviccal kezdett a kapuban, és Ancsin is feladatot kapott. A fiatal Ligetvári belső poszton kapott lehetőséget. A Veszprém a szokásos hatos fallal kezdett.

A Szeged kezdte kicsit jobban a mérkőzést, a Veszprém nem találta a fonalat, erre tökéletes példa, hogy a negyedik percben a vendégcsapat kettős emberhátrányba került. Tönnesen bátran kezdett, míg a hazaiakná Bánhidi volt tarthatatlan.

A hetedik percben 4-2 volt az eredmény, ezután lassan a Veszprém összeszedte magát. Először egyenlítettek, majd Ligetvári ziccere után már a vezetést is átvehették volna, de a fiatal lövő a kapufát talátla telibe. A 20. percben 9-8-as állásnál Vranjes időt kért,majd pályára küldte Győrit. A 21. percben újabb két percet kapott a Veszprém, viszont ezt a vendégcsapat jól átvészelte, Manaskov góljaival átvették a vezetést. 9-11-es állásnál Pastor kért időt, de ez nem sokat segített a Szegeden. Alilovic jól védett, és ez elbizonytalanította Baloghékat.

A mérkőzés ezen szakaszában a Szeged nem csapatként kézilabdázott, egyénlileg próbálkozott, de ezt a Veszprém szinte tökéletesen levédekezte. A Szegedből csak Bánhidi nyújtott említésre méltót, mindkét lövő poszton gyenge volt a hazai csapat. A nyitott védekezés adta lehetőségeket tökéletesen kihasználta Vranjes csapata.

11-14-es félidővel ért véget a félidő. A Veszprém összeszedettebb volt, jobban védekeztek, és jobb kapusteljesítménnyel is bírtak.

A második félidőben várható volt, hogy a Szeged megembereli magát, és minden erejüket összeszedve megpróbálják megfordítani a mérkőzést. Nem így történt. A második félidőben a Veszprém magasabb fokozatba kapcsolt, míg a Szeged inkább visszakapcsolt. 13.17 majd 13.19 volt az eredmény. A Szeged egyáltalán nem védekezett, a kapusok nem nagyon fogtak, míg a vendégek élvezték a kézilabdázást, és magabiztosak voltak. Főleg Tönnesen volt rendre eredményes.

A félidő közepén kicsit közelebb jött a Szeged a Veszprémhez, “csak” öt majd négy gól volt a különbség. A mai napon azonban a hazai csapattól ennyire tellett. Ezután a Veszprém folyamatosan növelte a külünbséget. A vége: magabiztos veszprémi győzelem, kínos, már-már megalázó szegedi vereség.

A Veszprém ezzel veretlen maradt az idén, sőt az alapszakasz első helyezését is elintézte a fantasztikus teljesítményével. A Szegednek nincs más előre, mint rendezni soraikat, és a BL-re koncentrálni.

Hogyan is alakulhatott ki ez a – különbség szempontjából – meglepő eredmény?

  • kapusteljesítmény: Alilovic végig stabil pontja volt a Veszprémnek, ami a jó védekezés miatt megkönnyítette a dolgát. Amikor cseréltek, példáu büntetőnél, akkor Mikler tudott hozzátenni a sikerhez. Sierra nem élete formájában védett, sőt, viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hazaiak védekezése nagyon passzív és gyenge volt.
  • védekezés: a Veszprém a megszokott hatos falát hozta, Nagy László nélkül, viszont eredményesen. A Szeged megpróbálta a fantasztikus formában levő Lékait messzebb tartani a faltól, ezért 5:1-et választottak. Ez azonban nem működött. Vranjes tudta, hogy valószínűleg ezt meg fogja lépni Pastor, és felkészítette a csapatot a nyitott fal elleni játékból. Sok befutás, dinaimus mozgások, türelmes játékelemek, tökéletes játék a vendég oldalon.
  • Az első félidőben főleg Bánhidi volt kiemelkedő, gólokat dobott és büntetőket, két perceket harcolt ki. Egy idő után a Veszprém megoldotta az ellene való védekezést, a Szeged azonban továbbra is próbálta tömni labdával, amelyet azonban a vendégek rendre lefüleltek, és gyorsan indulhattak belőle.
  • Már a Kielce ellen is látszott, hogy Tönnesen támadásban képes pótolni Nagy Lászlót. Ma is bizonyította, hogy jó vétel volt. Rengeteg gólt lőtt, látszott rajta, hogy élvezi a játékot. Ancsin nem sok szerepet kapott, viszont így is gólokat lőtt.
  • A beharangozóban írtuk, hogy sok múlhat a két perces kiállítosokon, illetve, hogy azokat hogyan oldják meg a csapatok. A Veszprém hat! két perces kiállítást kapott az első félidőben (emlékezetünk szerint), ez mégsem látszott meg a játékon vagy az eredményen. Tökéletesen hozták le ezeket a perceket, türelmesen és taktikusan kézilabdázva. Az emberelőnyöket a Szeged nem tudta kihasználni, sőt, volt, hogy az üres kapuba sem tudtak betalálni…
  • Játékvezetés: mérkőzést befolyásoló hibájuk nem volt (elnézve a Veszprém mai formáját, nem is lehetett volna…), ugyanakkor többször érthetetlen döntést hoztak. A Veszprém az első félidőben szinte többször volt hátrányban, mint nem, és a vendégcsapat egyáltalán nem tűnt agresszívabbnak vagy durvábbnak, mint a Szeged. Az első félidő végén próbálták ezt kompenzálni, ezért kaphatott Thiagus a semmiért két perces büntetést. A gyenge Szeged miatt nem tudjuk, hogy mire lettek volna képesek egy szoros mérkőzésnél.

Mindent összevetve: nagy gratuláció a Veszprémnek, nagyot mentek ma. Ha ez a teljesítmény konstans marad, sok szép eredmény érhetnek el tavasszal.

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s