magyar kézilabda német kézilabda nemzetközi kézilabda

A világ legdrágább kézilabda-játékosai

A Palmarsson-ügy miatt aktuális is: a hballtransfers.com összegyűjtötte a sportág legdrágább transzfereit. Érdekes lista, több esetben “magyar” vonatkozással. Lássuk!

12-13. Thierry Omeyer és Momir Ilic: 500 ezer euró

A THW Kiel 2006-ban vásárolta meg a francia kapust a Montpelliertől. Omeyer 2006 és 2013 között hatszor nyerte meg a Bundesligát, hatszor a német kupát, és háromszor a Bajnokok Ligáját.

Ugyanezért az összegért igazolta le a Kiel 2009-ben Ilicet a Gummersbachtól. A most a Veszprémben játszó szerb átlvő háromszor lett német bajnok és kupagyőztes, a BL-t kétszer sikerült elhódítania.

10-11. Siarhei Rutenka és Alen Muratovic: 700 ezer euró

A Barcelona a közvetlen riválistól, a Ciudad Realtól vásárolta meg a fehérorosz játékost 2009-ben, 700 ezer euróért. Rutenkát a Ciudad Real a Celjétől vette meg 400 euróért. A katalánokkal ötször nyert bajnokságot, míg kétszer a Bajnokok Ligáját is sikerült delhódítania.

Alan Muratovicot a Flensburg vásárolta meg 700 ezer euróért a spanyol Vallalodtól, de nem alkotott maradandót a montenegrói játékos. Mi nem is emlékszünk rá egyáltalán.

8-9. Sterbik Árpád és Chema Rodriguez: 800 ezer euró

5680d9d83c274ee562eb52b2ffb39e53.jpg2014-ben a macedón Vardar fizetett állítólag 800 ezer eurót a világklasszis hálóőért. A befektetés megérte, hiszen tavaly a csapat BL-győzelmet ünnepelhetett.

A spanyol játékmester Chema Rodriguez a Valladolidtól érkezett a Ciudad Realba 2007-ben. Háromszor nyert bajnokságot és egyszer Bajnokok Ligáját.

7. Thierry Omeyer: 900 ezer euró.

Kevés játékos szerepel többször ezen a listán, a francia kapus az egyik közülük. 2014-ben a Montpellier történelme során másodszor is eladta Omeyert, ezúttal a PSG-nek, 900 euróért.

5-6. Domagoj Duvnjak és Sterbik Árpád: 1 millió euró

2009-ben az akkor még dúsgazdagnak mondható Hamburg vásárolta meg a horvát irányítójátékost az RK Zágrábtól. Duvnjak 2013-ban BL-t nyert a német csapattal.

2012-ben Sterbik Árpád az Atletico Madridból a Barcelonába igazolt egy millió euró ellenében.

4. Aron Palmarsson: egy millió euró fölött

Az oldal (és a kézilabdás világ) nem tud mit kezdeni az izlandi irányító átigazolási díjával. Ebben nincs meglepő, hiszen a Barcelona és a Veszprém titoktartási szerződést is kötöttek az összeget illetően. A Veszprém rekordösszegű kártérítésről beszél, “amely jóval magasabb, mint a médiában megjelentek.” Palmarsson ára a pletykák szerint 700 ezer és 1 millió euró közé esett. Az oldal a negyedik helyre sorolja a transzfert.

2-3. Nikola Karabatic és Daniel Narcisse: 1,2 millió euró

2009-ben váltott csapatot a világ egyik legjobb játékosa, Nikola Karabatic. A Kiel a Montpelliertől igazolta le Karabaticot. A németekkel BL-t és Bundesligát nyert.

 Az “Air France-nak” is nevezett Narcisse a Chamberyből tett át székhelyét Kielbe, szintén 1,2 millió euró ellenében. 2012-ben a világ legjobb játékosának választották.

1. Nikola Karabatic: 2 millió euró

A listát Nikola Karabatic vezeti, aki 2015-ben Barcelonából igazolt a PSG-be, 2 millió euróért. A nagy siker még várat magára, hiszen eddig a csapattal csak hazai trófeákat sikerült begyújtenie.

A listát különböző weboldalak és újságok segítségével állította össze a hballtransfers. Külön köszönet a Handball Inside magazinnak. Az összegek többször csupán becsültek, nem hivatalosak.

(A cikk egy angolról magyar fordítás. Könnyen előfordulhat, hogy a fordításban hibát vétettünk. Amennyiben ez így van, kérjük az olvasókat, jelezzék számunkra, azonnal javítjuk.)

Az eredeti cikket itt olvashatják:

http://www.hballtransfers.com/ehfcl-5-5-5-5-5-5/top-13-transfers-of-all-time

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: