Mikkel Hansen a világ legjobban fizetett kézilabdása

A francia L’Equipe újságban megjelent egy cikk, amelyben összegyűjtötték a Franciországban élő sportolók fizetését. Rálátást kapunk így az átlag- és a topfizetésekre, valamint el tudjuk ezt helyezni azt világ sportjában. 

A lap szerint a világ legjobban kereső kézilabdázója Mikkel Hansen, a PSG játékosa.

 

lequipe-863b14d10800b47608a183fa9cbf5777.png

 

Érdemes szemügyre venni az ábrát, amelyet természetesen illik szkeptikusan kezelni. Az első oszlopban a francia ligák átlagos bruttó havi bérét mutatják be. Itt jól látható, hogy a francia első osztályban a kézilabdázók átlagosan 6900 eurót vihetnek haza. A második oszlopban a legmagasabb fizetésekkel rendelkező klubok sorakoznak. A PSG költségvetése 5,4 millió euró, amely valószínűleg a legjobb mutató a világ kézilabdázásában. Legalábbis a hivatalos adatok erre engednek következtetni.

A harmadik oszlopban a világ legmagasabb fizetéssel rendelkező játékosai szerepelnek a különböző sportágakban. A lap rámutat, hogy Mikkel Hansen havi fizetése 80 ezer euró. A dán sztár ingyen tette át székelyét a francia fővárosba, ezért lehetséges az, hogy többet keres, mint például Nikola Karabatic vagy Uwe Gensheimer (utóbbó bérezése német források szerint 500 ezer euró/év). Egy biztos, ebből azért telik neki vajas zsömlére.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s