FTC – Győr, csúcsrangadó a női élvonalban, beharangozó

Kedden este 18 órakor csap össze a két gigász a magyar NBI-ben. A Fradi – ETO párosítás mindig kuriózum, ráadásul megjósolhatatlan, melyik BL-csapat fog nyerni az örökrangadón.

A keretek erőssége alapján sem lehetne egyértelműen kijelenteni, hogy egy Fradi – Győrnek a BL-címvédő az esélyese, ráadásul a vendégcsapatot rengeteg sérülés sújtotta az utóbbi időben A Győri ETO nem számíthat Tomorira, Grootra, Knedlikovára és xxlHansenre. Bármelyik csapatot megrendítene egy ilyen sérüléshullám, de a Győrnek nagyon erős kerete van. Az Amorim-Oftedal-Mörk belső hármast bármelyik csapat szívesen elfogadná a világon, és itt még Ambros Martin tud egyet húzni azzal, hogy a mostanában főleg balszélső pozícióban feltűnő és brillírozó Görbicz Anitát teszi irányító posztra. Ehhez hozzájön még az Althaus-Broch beállóskettős, és máris nem néz ki olyan rosszul ez a győri csapat. Papíron. Ambros Martin keze ugyanis kicsit meg van kötve azáltal, hogy ennyi belső posztos játékos dőlt ki, hiszen ha cserélni kényszerül, máris “más a leányzó fekvése”. Nora Mörk világklasszis a posztján, de látni kell, hogy ha védekezésre is szorul – mint az utóbbi időben -, az a támadóteljesítményének rovására megy. Ő nincs csúcsformában, viszont rendkívül agilisan játszik a norvég szerzemény, Oftedal, az utóbbi időben nyolcasával rámolja be az (akció)gólokat.

Ami az FTC-t illeti, Elek Gábor könnyebb helyzetben van. Szucsánszki visszatért, így nem dacs20160402003-e1459608463237akkora nagy érvágás, hogy Szöllősi-Zácsik Szandra váratlanul (?) távozott a nyáron a zöld-fehérektől. A Fradinál főleg a jobbszélső, Faluvégi Dorottya van jó formában, őt az idei BL-ben a legjobb újoncnak is megválasztották már. Penára sem lehet panasz, ő épp az ötödik helyet foglalja el a Bajnokok Ligája góllövőlistáján.

Ami az ebben a szezonban lejátszott mérkőzéseket illeti, nagyon érdekes a szituáció. A két csapat tökéletesen ugyanúgy áll: hatból hat mérkőzést nyertek a női élvonalban, míg a Bajnokok Ligájában három mérkőzésből két győzelem a mérlegük. Kis különbség csupán, hogy míg az egy vereség a Győrnek még csoportelsőséget jelent, addig a Fradinak be kell érnie jelenleg a második helyezéssel. A Győr lőtt több gólt a bajnokságban (210-et), és a kapott találatok tekintetében is hajszálnyival jobban állnak, mint a Fradi, de ez a bajnokság ezen szakaszában még semmit sem jelent, hiszen nem ugyanazokkal a csapatokkal játszottak eddig. A tabellát az Érd vezeti egyébként, de ők két találkozóval többet játszottak eddig.

ftc-gyori-etoA Fradinak érdeke, hogy gyors játékot játszanak, hiszen egyrészt a csapatlerohanás az egyik legveszélyesebb fegyverük, másrészt a Győrnek kevesebb a variációs lehetősége, ami a mérkőzés utolsó, sorsdöntő szakaszában aranyat érhet a hazaiaknak. Minden mérkőzésen le lehet írni a közhelyet, hogy a kapusokon sok múlhat, így most is ideírjuk. Mind a négy kapus (Szikora, Bíró, illetve Grimsbö, Kiss) képes hihetetlen bravúkra, akár a kispadról a pályára lépve is. Talán a Fradi abból a szempontból szerencsésebb helyzetben van, hogy Elek Gábornak nem kellett szinte teljesen új védekezést felépítenie, hiszen az alapemberek védekezésben (is) a rendelkezésére állnak. Ambros Martinnak jobban kell forgatnia a csapatát, hiszen kulcsjátékosokat kell nélkülöznie.

A védekezés is természetesen meghatározó lesz, illetve az, hogy a nagy téttel bíró mérkőzésen melyik csapat lesz idegesebb, melyik csapat követ el több technikai hibát. Ebben talán a Győrt látjuk jobbnak, hiszen a skandinávokról általában nem lehet kijelenteni, hogy elizgulnának valamit. Viszont a hazai pálya, a hihetetlen erővel bíró Fradi-tábor ismét extra erőt adhat Szucsásznkiéknak, és egy ilyen mérkőzésen mindendacsa20150411008-e1475815512296-1024x576 tényező fontos lehet a végkimenetel szempontjából.

Fontos információ, ha esetleg valaki nem tudná, a női bajnokság lebonyolításában nem szerepel rájátszás, így az egymás elleni párharcok esetében minden gólnak fontos jelentősége lehet. Nem mindegy, hogy ha nyer az egyik csapat, akkor milyen arányban teszi azt.

Mi úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi állás szerint ha tíz mérkőzést játszana a két csapat, akkor négyet nyerne a Fradi, egy döntetlen, és öt ETO győzelem lenne. Persze ez csak tipp. Most önök is szavazhatnak:

 

Screenshot 2017-10-30 20.38.20

„Egy Fradi-Győr vagy Győr-Fradi találkozó mindig csúcsrangadónak számít, s ne felejtsük el, hogy a bajnokság lebonyolítási rendszerének változása miatt – azaz, hogy nincs rájátszás –, ha eddig fontos volt mindenkinek minden pont, akkor azt gondolom, ez most duplán vagy akár triplán is érvényes.” – mondta el az M4 Sport reggeli műsorában a győriek másodedzője, Danyi Gábor. A tréner azt is hozzátette, hogy nem a motiváltságon vagy a hozzáálláson fog múlni a mérkőzés végkimenetele, sokkal inkább a pillanatnyi forma és a higgadt játék dönthet, hiszen mindkét együttes rendkívül tapasztalt játékosokat tudhat soraiban. (forrás: Győri ETO honlapja)

041_jpg_150e1c6a490d8b99c1c925e36d0fc67e

A találkozót a Horváth Péter – Marton Balázs játékvezető-páros vezeti. Reméljük, rajtuk semmi nem fog múlni.

Mi pedig már nagyon várjuk a mérkőzést!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s