Kézilabda-movember, növessz bajuszt novemberben!

Movember: fontos üzenet a férfiaknak. A DKB Bundesliga minden évben a kezdeményezés mögött áll. Te is beszállsz?

Movember. A kifejezés a bajusz szó angol megfelelője (“moustache”) és az aktuális hónap nevének összeboronálásából született. És nem csak vicc gyanánt, mert olyan jó hülyén hangzik, hanem egy komoly témával a háta mögött: hogy felhívja a figyelmet az olyan, férfiakat érintő daganatos betegségekre, mint a prosztatarák. Ennek jegyében tehát szerte a világon megszaporodnak ebben a hónapban a bajuszt növesztő férfiak, amit voltaképpen tekinthetünk a mellrákra fókuszáló rózsaszínszalagos kampány megfelelőjének is. A Guyism.com férfimagazin szerint csak 2011-ben 855 ezer ember csatlakozott az amúgy már nyolc éve futó kampányhoz hivatalosan is világszerte, és az akció nyomán 126 millió dollár vándorolt különböző, rák ellen küzdő alapítványok számlaszámaira.

Mo-Bkk-630x403

 

A híres celebeken kívül a sportolók is előszeretettel részt vesznek a kezdeményezésben. A férfi Bundesliga-játékosok minden évben bajuszt növesztenek, és sokat adományoznak.

A szabályok: kezdd a November 1-ét tiszta arccal (azaz megborotválkozva). Ezután már csak annyi dolgod van, hogy hagyod nőni, nyírod ahol kell, ápolod és persze ha valaki megkérdezi, hogy mi ez az arcodon, mondd el neki mire próbálod felhívni a figyelmet.

A kezdeményezésben mi is részt veszünk, remélem, minél többen utánunk csináljátok! Szívesen várunk előtte-utána fotókat! Szóval: hajrá, bajusz! 🙂

A végére egy katasztrofális feldolgozás:

 

 

 

 

 

Forrás: http://beardcity.blog.hu/2016/11/04/movember_a_ferfiegeszseg_honapja

https://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/movember_a_bajusz_honapja

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s