Palmarsson végre megszólalt

Palmarsson először beszélt a Veszprémből való távozásával kapcsolatban. A spanyol RAC1-en hosszan beszélt az elválásról.

Nem is írnánk semmit, íme Palmarsson szavai:

“Ez nem teljesen így történt. Ez egy hosszú történet. Ott kezdődött, amikor volt egy találkozónk novemberben. Amikor mondtam nekik, hogy nem hosszabbítom meg a szerződésem. Ekkor kezdődtek a gondok (issues). Az emberek a vezetőségben (board), illetve néhány ember a vezetőségben nem kezeltek engem megfelelően. Én mindezt félretettem, s próbáltam koncentrálni a kézilabdára, ami a legjobb a csapatnak, s a szurkolóknak, hozva a legjobb formámat. Azt gondolom, ezt meg is valósítottam, tisztelet mutatva mindegyiküknek. De ezt követően, nyáron volt néhány telefonos beszélgetésem Ljuboval (Vranjes), s mondtam, hogy nem vagyok ebben az egészben biztos. Ő erre mondta, hogy meglátjuk, maradjunk nyugodtak. Erre visszamentem, átestem az orvosi vizsgálatokon, és beszéltem velük. Ismerték a helyzetemet, nekem volt néhány problémám, személyes ügyem, amivel törődnöm kellett, s időre volt szükségem. És hétfőn, miután én beszéltem velük a hétvégén erről a helyzetről, elküldtem ezt az üzenetet (Vranjesnek), mert ő jelezte, hogy beszél vele/velük. Én jeleztem korábban, hogy nem veszek részt ezen az edzésen. Ezt követően, a délután kirúgtak a médián keresztül. Ez teljesen sokkolt, hiszen nem kaptam semmilyen üzenetet, emailt, senki nem lépett velem kapcsolatba. Simán megsemmisítették a szerződésem, s ami a legjobban bánt, hogy ekkor hívtam a családom, az ügynököm, s néhány jogászt, akik azt mondták, hogy ne mondjak semmit, így 2-3 hónapig nem is mondhattam semmit. Márpedig az emberek megérdemlik, hogy hallják az én sztorimat is.

A gond az, hogy én nem adtam fel, hogy ott játsszak, úgy értem, én próbáltam, több alkalommal is (beszélni). Ezután hazautaztam Izlandra, s utána próbáltam többször, háromszor is visszajönni és tárgyalni. Erre ők azt mondták, nem, nem akarunk látni, nem akarunk tárgyalni. Csak 3-4 hét után mondták azt, hogy OK, találkozunk veled, én pedig elmentem az ügynökömmel, de nem volt kiút/esély.

Vranjes visszavett volna. Azt mondta, OK, hibáztál, beszélned kell a játékosokkal, a médiával, a szurkolókkal, s én erre azt mondtam, jó, nem gond, mi megoldást szeretnénk találni. De megegyezésre jutni néhány emberrel a veszprémi vezetőségből egyszerűen lehetetlen volt. Ez szomorú volt, s frusztráló. Nem mondhattam semmit, pedig én nagyon szerettem ott játszani, mindenki tudja, Európa egyik legjobb arénájáról van szó, valószínűleg a legjobbról. A szurkolók csodálatosak, s az alatt a két év alatt, amíg ott játszottam, végig támogattak, s én még mindig szeretem őket. Ugyanez igaz a játékosokra is, hiszen a világ egyik legjobb csapatáról beszélünk. S ez zavart a leginkább, hogy nem mondhattam el az én sztorimat. Csak az egyik oldal volt ismert, s ez szomorú, mert ahogy mondtam is, nem pontosan ez volt a helyzet.

És amikor már eljutottunk ide (ügyvédek, s hasonlók), akkor a dolgok kicsúsznak a kezeid közül. Ez szintén bántott. Nem tehettem azt, amit tenni szerettem volna, és úgy tűnt, nincs esély arra, hogy megoldást találjunk. Hát ennyi. Ez az első alkalom, amikor nyíltan mondhatok valamit. Az embereknek meg kell ismerniük az én oldalamat (nézőpontomat) is, s ez az. Ahogy mondtam is, nagyon szomorú vagyok, hogy ez történt, mert amint említettem, sok szép emléket őrzök onnan. A karrierem 1 vagy 2 legjobb évét töltöttem ott, s ahogy mondtam, ezek előtt a szurkolók előtt játszani mindig libabőrössé tett.

Szeretném ezeket megőrizni az emlékezetemben, a szurkolókat, a pályán töltött időszakot, amit elértünk együtt, s blokkolni minden mást, de sajnos 1-2 ember, ott a vezetőségben nem volt képes arra, hogy tárgyaljon, vagy találjon bármilyen megoldást. Hát ez az én sztorim.”

A fordítást a hetmeteres.com oldalról vettük át.

Akit az eredeti angol interjú érdekel, itt hallgathatja meg:

http://www.hballtransfers.com/ehfcl-5-5-5-5-5-5/the-story-of-palmarsson-in-veszprm

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s