Magyarország Szlovákiával rendezne férfi EB-t

Magyarország pályázik a 2022-es és a 2024-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság megrendezésére. Eredetileg úgy volt, hogy a szlovákokkal és a csehekkel adja be hazánk a rendezési szándékot, ez végül változott.

Magyarország és Szlovákia közösen adta be a rendezési szándékát a 2022-es és 2024-es férfi Európa-bajnokságra. A csehek végül kimaradtak, pedig az eredeti terv az volt, hogy hárman rendeznénk világversenyt.

A 2022-es férfi EB-re három pályázó van. Belgium, Spanyolország és Franciaország szintén közösen rendeznének, míg Dánia Svájccal adta be a jelentkezését. Igazság szerint van abban ráció, ha egymás mellett fekvő országok közösen szeretnének egy világversenyt megrendezni, éppen ezért nem  értjük, hogy Dánia és Svájc hogyan is gondolta. A csapatoknak nem szerencsés sorsolástól, ágtól függően átutazni Európát, szerintünk ez hátrányt jelent azon csapatokhoz képest, akiknek nem kell repülőre ülniük. És akkor még nem említettük meg a szurkolókat, akik nem biztos, hogy megtehetik, hogy ide-oda utazgassanak a válogatott kedvéért.

A 2024-es EB-ére szintén három jelentkező van. Dánia Svájccal, a magyarok Szlovákiával, míg Németország egyedül rendezné meg a férfi világeseményt.

A 2022-es női EB-re egyedül egy jelentkez van. Szlovénia, Macedónia és Montenegro közösen rendeznének.

Érdekesség, hogy a 2024-es női EB-re nincs érdeklődő.

Az EHF 2018 júniusában, glasgow-i kongresszusán dönt a helyszínekről.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s