A Győr visszavágott a Rostovnak!

Szenzációs első félidei játékának és az akaratnak köszönhetően a Győr visszavágott a Rostovnak!

A Győr a legutóbbi játéknapon kikapott a BL-ben a Rostovtól, majd rögtön utána a Fradi ellen is vereséget szenvedtek. Az orosozk elleni visszavágó nem jött jókor a címvédőnek, hiszen Groot, Knedlikova, Tomori és Hansen is sérültek még.

Első félidő:

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy várható volt. Kiegyenlített csata folyt a pályán, egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól. Az első tíz perc után azonban lassan el kezdett felülkerekedni ellenfelén a Győr, Grimsbö többször bravúrra védett, így zöld-fehérek egy kisebb, előnyre tettek szert. A 16. percben 7-4-nél a Rostov időt kért, de ez nem sokat segített az oroszokon. A mérkőzés ezen szakaszában a Győr ellen nem volt ellenszere a vendégeknek, az első félidő derekán 11-5-re is vezetett Ambros Martin csapata. Sajnos ez a lendület nem tartott ki a félidő végéig, igaz, az előny nem került veszélybe. Az utolsó másodpercben a Győr kapott még egy gólt, így 13-9-es előnnyel mehettek az öltözőbe.

Néhány észrevétel az első félidőhöz:

 • A Görbicz, Amorim, Oftedal, Mörk, Bódi, Broch csapat kezdte a mérkőzést. Ambros Martin Althaust később kettesben is védekeztette, ez okos gondolat, főleg a második félidőben jöhet, amikor Mörköt lehet pihentetni védekezésben.
 • A Győr az első félidőben a játék minden elemében felülmúlta a Rostovot. Védekezés, támadás, effektivitás, kapusteljesítmény. Ami viszont világszínvonalú volt, az a védekezés. Taktikus, stabil, önfeláldozó; a Rostov többször nem is tudott ezzel mit kezdeni, és csak “vaktában” dobálták kapu felé a labdát. Ilyen védekezés mögött természetesen bármelyik kapusnak könnyű dolga van, viszont Grimsbö nem “bármelyik”, így sokáig gólt sem tudta lőni az oroszok.
 • Az utolsó másodperces gólért nagy kár. Csak néhány másodperc volt hátra, biztos volt, hogy átlövés következik, ez mégis meglepetésként érte a csapatot. A lassításnál lehetett látni, hogy a két blokkoló győri nem is egymás mellett, hanem egymás mögött sáncoltak.
 • Az első féidőben senki sem emelkedett ki, igazi csapatként játszották le az első harminc percet, reméljük ez így marad a mérkőzés végéig.
 • Martin próbálta kicsit forgatni a csapatát, ami a végén jól jöhet a csapatnak. Görbicz kettesben való védekeztetése merész elgondolás.
 • A Rostov eddig játéka csalódás, igaz, ők főleg otthon veszélyesek.

 

Második félidő:

A Győr a kezdő felállással kezdte a második félidőt. Talán egy hajszálnyival a Rostov kezdte jobban a játékrészt, a Győr többször bizonytalan volt, hibáztak, míg az oroszok több egyszerű gólt is lőttek. Ambros Martin időt is kért (a 35. percben), szerencsére azonnal gólt lőtt a Győr, így a 37. percben 16-12 lett az eredmény. A hazai csapat nem volt annyira meggyőző, mint az első félidőben, de szerenscsére az oroszok is rengeteget hibáztak, vagy Grimsbö védett bravúrral. Sokáig 17-13 volt az eredmény, szerencsére ezt az állást a Győr tudta megváltoztatni, így már öttel vezettek a 12. percben. A második félidő ezen szakaszában a Győr nem tudott nagyon elhúzni, de mindig vezettek 3-5 góllal. A 47. percben a Rostov ismét időt kért, hátha tudnak változtatni ezen, a terv a volt, hogy megpróbálkoztak a hét mezőnyjátékos támadási variációval. Ez sem hozott sikert azonnal, viszont a hazai csapat többször hibázott, kezdtek fáradtabbnak tűnni, a Rostov frissebbnek tűnt, és felzárkóztak két gólra. A Győr ettől idegesebb lett, és tanácstalanoknak is tűntek, ami hibázást eredményezett, és a Rostov feljött egy gólra. A hazai csapat ekkor “elővette” Bódit, aki két szenzációs gólt lőtt, így az előny két gól maradt négy perccel a vége előtt. A Rostov gólt lőtt, majd Mörk ismét elhibázott egy lövést, így a vendégek az egyenlítésért támadhattak. Kiss Éva kivédte a Rostov helyzetét. 90 másoderccel Ambros Martin időt kért. A szituáció egyszerű volt, ha gólt lő a Győr, akkor megnyeri a mérkőzést. Oftedal úgy döntött, hogy elvállalja ezt a lövést, és az egyenes alsóba tartó bombáját a kapus nem tudta védeni! Az ellentámadásból nem tudtak gólt lőni, mert Kiss Éva hárítani tudott. Egy időn túli szabaddoásból még volt lehetőségük gólt szeretni a vendégeknek, de Kiss ezt is hárította, így megmaradt a két gólos győzelem, amely az egymás elleni összevetés miatt létfontosságú volt a továbbiak szempontjából. A Győr nem játszott jól, de vitte előre őket a szívük és a közönségük, és ez a ma sokat hibázó Rostov ellen elég volt.

Összegzés:

 • Puhalák a Fradi ellen jól játszott, a Rostov ellen ismét lehetőséget kapott, és tudott élni vele. Nagy tehetsége a magyar kézilabdázásnak.
 • Mörk formája aggasztó. Szerencse azonban, hogy még csak november van, és a komoly, mindent eldöntő találkozók tavasszal lesznek. Egyértelmű, hogy őt nem szabad védekeztetni, mert ez a támadás rovására megy nála. Ha lassan visszatérnek a sérültek, akkor jobb lesz a helyzet. Nem is az a baj, hogy nem megy neki, hanem hogy ennek ellenére gondolkodás nélkül elvállalja a lehetőségeket. A VB nyitómeccsén reméljük, még így megy majd neki a lövés, aztán januártól ismét összeszedheti magát.
 • Görbicz Anita zseniális játékos, de a tehetsége főleg támadásban nyilvánul meg. Szélen még ki lehet használni az anticipációs készségét, de belső poszton védekeztetni nem jó ötlet. Ambros Martin mégis többször kettesben védekeztette, és látszott, hogy ez nem az erőssége, már csak azért is, mert testtömege kisebb, mint a belső posztos játékosoknak.
 • A nőknél nem volt annyira jellemző a hét a hat elleni játék, most a Rostov alkalmazta, és időnként jól működött. Már késő bánat, de úgy gondolom, ha előbb kezdte volna el ezt játszani a Rostov, akkor máshogy is kinézhetett volna. A hét játkos ellen még több mozgás kell, még többet kivesz az emberből, és a végén ez még fontosabb faktor lehetett volna. Ambrosnak ki kell találnia valamit ez ellen a taktika ellen, mert nem hisszük, hogy csak a Rostov lesz az egyetlen csapat, amelyiknek eszébe jut ez a támadótaktika.
 • Grimsbö jól védett, de a második félidőben ő is elfáradt, a csapattal együtt. Kiss Éva behozatala volt az egyik kulcsa a győzelemnek. Öt védéssel járult hozzá a sikerhez. Rasmussennek nem lesz könnyű feladata, hogy melyik kapust vigye ki a VB-re. Kényelmes szituáció.
 • A győri kapusok egyébként 38, a rostovi kapusok 34%-kal védtek. Szerencsére Pessoa nem kezdett, viszont csereként beállva hozzátett ahhoz, hogy a vendégek majdnem meglepetést okoztak.
 • A játékvezetőkre a Győrnek most nem lehetett panaszuk. Az első féldőben az volt az érzésünk, hogy kicsit a hazaiaknak kedveztek az ítéleteikkel, míg a második félidőben inkább a Rostovnak. Rajtuk nem múlt semmi.
 • A Győr megérdemelten nyert, mert kevesebbet hibáztak, és igazi csapatként tudtak együtt működni, amihez hozzájött a hazaiak elképesztő szurkolása. A sérültek felépülésével el lehet kezdeni ismét a tavaszra készülődni. Ott osztják az érmeket.
 • A BL-címvédőnek jó esélye nyílt ezzel a csoportgyőzelemre, és ezzel a sikerrel a középdöntős csoport is jobban néz majd ki. A Győr szombaton a dán Midtjyllandhoz látogat, az sem lesz éppen sétagalopp.

 

Screenshot 2017-11-06 20.47.28Screenshot 2017-11-06 20.47.38

 

A tabella állása:

Screenshot 2017-11-06 21.00.25

 

 

Borítókép: Győr honlapja

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s