Sporttörténelmi büntetőpárbaj vasárnap

Vasárnap délelőtt tíz órakor rendezik minden idők egyik legröhejesebb büntetőpárbaját az EHF-kupában. Nem lesz meccs, csak heteseket láthatnak a csarnokba kilátogató nézők…

Mint arról már itt beszámoltunk, a Szentpétervár sikeresen óvta meg azt a mérkőzést, ahol a játékvezetők a közvetlen büntetőpárbaj helyett 2×5 perc hosszabbítást rendeltek el. Ezt az izlandi Hafnarfjördur csapata nyerte, az oroszok óvtak, és ennek az EHF helyt adott. A nemzetközi szövetség úgy határozott, hogy csak a büntetőpárbajt kell lejátszaniuk a csapatoknak, vagyis vasárnap, magyar idő szerint 10 órakor csak heteseket láthatnak a nézők. Az EHF az összes felmerülő költséget állja a feleknek.

Torgovanov, az oroszok szakvezetője elmondta, hogy a sportág sérült ezzel. Állítja, a finn delegált szólt a játékvezetőknek, hogy nem hosszabbítás, hanem büntetőpárbaj következik, de ők ezt nem vették figyelembe. A játékvezetők azzal érveltek, hogy a mérkőzés előtti technikai megbeszélésen elmondták, hogy azonos eredmény esetén 2×5 perc hosszabbítás fog következni, és ez ellen senki sem reklamált akkor.

Elképzeljük a játékosok bemelegítését, amint pár karkörzést elvégezve pár perc alatt lezavarják a büntetőpárbajt. Valószínűleg az izlandiak más időtötltést is el tudtak volna képzelni vasárnap, mint ezt az orosz kirándulást.

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s