Gigászok csatája a BL-ben: PSG – Veszprém, beharangozó

17 órakor rendezik a Bajnokok Ligája “B” csoportjának rangadóját. A világsztárokkal teletűzdelt PSG fogadja a magyar rekordbajnokot.

18813365_1510741575611802_1304962806731795905_nAz utóbbi időben elkerülhetetlen a PSG-Veszprém párosítás a BL-ben, és ez főleg azért lehetséges, mert mindkét csapat Európa elitjéhez tartozik, és óhatatlan, hogy a végelszámolás környékén ne találkozzanak. Ebben az évben épp Kölnben csaptak össze, a Final Four elődöntőjében, ahol a PSG egy góllal le tudta győzni a magyar rekordbajnokot. A franciák elbukták a döntőt a Vardar ellen, és azon dolgoznak, hogy végre meglegyen az áhított serleg. Tulajdonképpen elvárás, hogy idén a PSG megnyerje a BL-t.

Először is vessünk pillantást a tabellára:

Screenshot 2017-11-12 08.53.19

A Veszprém vezeti a csoportot, eddig Vranjes fiai még nem szenvedtek vereséget, mindössze egy pontot vesztettek, a Kielce otthonában, de az inkább nyert pontnak számít a végjátékot figyelembe véve. A franciák másodikok a csoportban, egy vereségük van, a német Flensburg otthonában maradtak alul, a végén viszonylag simán. A csoport első három helyezettje már most látszódik, a kérdés csak a végső sorrend. A csoportgyőztesek nem játszanak a KO-fázis első fordulójábában, és ez a feszített programokat tekintve ez jól jöhetne mindegyik alakulatnak.

1600
A PSG kerete

A PSG csapata évről évre sztárokat igazol, és évől évre jobb eredményeket ér el. A sorminta alapján most a BL-győzelem következne, de ehhez a többi csapatnak is lesz egy-két szava. Idén nem igazoltak csak hármat, igaz a norvég Sagosen nagyon jó vétel volt. Mellette Corrales jött kapus-, illetve Damjanovic beállóposztra. Két komolyabb távozójuk volt: Accambray Veszprémbe, míg Skof az Erlangenbe igazolt (ahol csapata 23244369_1673365702682721_2591639666932569644_nlegjobbja egyébként.) A nagy sztárok tehát maradtak: Gensheimer, Mikkel Hansen, Karabatic (2x), Narcisse, Remili, Abalo, Omeyer stb… Félelmetes nevek. És ezek a hihetetlen képességgel megáldott kézilabdázók kezdenek néha csapatként funkcionálni. Persze nem mindig. Legjobb példa erre a legutóbbi, Nimes ellen bajnoki a héten, ahol a PSG nagy meglepetésre vereséget szenvedett. Egyébként a Nantes is kikapott, láttuk, hogy ők hogy reagáltak szombaton a vereségre. Idegenben megverték a Szegedet…

A PSG veresége nem jött jól a Veszprémnek, hiszen egy vereség után – főleg ha az váratlan és egy esélytelenebb csapattól elszenvedett – a csapat kettőzött erővel szokott küzdeni, hogy megmutassa: az csak kisiklás volt, tudnak ők kézilabdázni. “dreamteam” PSG a saját bajnokságát sem vezeti. A többi nagy botlását kihasználó Montpellier vezeti a tabellát.

Screenshot 2017-11-12 09.09.00

Érdekesség, hogy a Szegedet idegenben legyőző Nantes hetedik! a francia élvonalban.

Ami a Veszprémet illető, ők veretlenül vezetik a magyar bajnokságot. Egyetlen komolyabb meccsükön, a Szeged elleni rangadón sem kellett nagyon megizzadniuk, mert Vrajnes csapata idegenben, a vártnál könnyebben verte a nagy riválist.

Mi dönthet? Mi várható a mérkőzésen?

  • Vranjes csapatának egyetlen nagy hiányzója van, a csapatkapitány Nagy László, aki ujjsérülés miatt kénytelen kihagyni ezt a találkozót (is). Láttuk, hogy támadásban az idén érkezett Tonnesen képes helyettesíteni Nagyot, de védekezésben ez még nem jött össze.
  • Fontos szerepe lesz a visszarendeződésnek. A világ legjobb szélsői futkároznak a vonalak mellett: Abalot és Gensheimert senkinek sem kell bemutatni. Minden labdavesztés végzetes lehet, ezért fontos, hogy a technikai hibák és az eladott labdák minimálisak legyenek.
  • A kapusposzt mindig minden mérkőzésen döntő faktor lehet. Ez most is így van. Omeyer, mindent megnyert, amit kézilabdázó megnyerhet, viszont Mikler és Alilovic sem éppen amatőr kapusok. Mindkettő képes extraklasszis teljesítményre, és erre ma szüksége lesz a Veszprémnek, ha pontot, pontokat akar szerezni Párizsban.
  • lekai900_960pxA franciáknak is van nyilván “videójuk”, és elemezték a Veszprém játékát. Látták biztos, hogy van egy magyar fiú, aki nagyon jól nyomja mostanában, így rá figyelniük kell. Lékai Máté vezeti jelenleg a BL góllövőlistát, és szenzációs formában van. Nem csak gólokat lő, szervez, jól osztogat, lát a pályán, a Veszprém motorja jelenleg. A PSG biztos megpróbál homokot szórni ebbe a gépezetbe, de erre Vranjes is biztos felkészítette a csapatát.
  • Ilic fanasztikus balátlövő, viszont hatvan percen keresztül sajnos már ő sem tudja végigküzdeni a mérkőzést. Sok múlik azon, hogy hogyan tudja Vranjes tehermentesíteni, és itt vannak gondok, hiszen Accambray eddig finoman fogalmazva sem váltotta be a hozzú fűzött reményeket. Pedig ő egyenesen a PSG-től érkezett, ismeri a csapatot, sokat segíthetne a játékával.
  • Screenshot 2017-11-12 10.13.43.pngA mérkőzést a dán Gjeding-Hansen páros vezeti majd. Ők sok fontos mérkőzést vezetnek, szerintünk sokkal többet, mint azt a képességeik engednék… Ne legyen igazunk, de ez a játékvezető-páros sokszor képes a hibázásra és a kompenzálásra. Nagyon reméljük, hogy rajtuk semmi sem fog múlni.
  • A Veszprémnek akkor lehet esélye, ha koncentráltan játszanak, gyorsan visszarendeződnek és a kapus elleni párharcokat megnyerik. Mikleren és Alilovicon is sok múlik, és persze azon, hogy a PSG sztárjainak milyen kedve van épp játszani Ott is vannak nagy küzdők (Gensheimer, Karabatic), de vannak olyan játékosok, akiknek nem mindig van kedve a küzdéshez, fájdalomhoz. A Veszprém bebizonyíthatja, hogy nem a nevek nyerik a meccseket, hanem a csapat számít igazán. Hajrá, Veszprém!

A mérkőzést a Sport1 közvetíti.

 

Összefoglaló a Flensburg – PSG meccsről:

 

Összefoglaló a PSG-Kielce mérkőzésről:

 

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s