Kikapott a Veszprém Párizsban: PSG – Veszprém: 33-28. Mi így láttuk

Csoportrangadó, gigászok csatája: vagyis PSG – Veszprém. A csoport első két helyezettje találkozott ma egymással. Sajnos a magyar csapat alulmaradt a franciákkal szemben. Lékai rosszkor fogott ki jó napot, míg az Omeyer-Sagosen-Karabatic tengelyre nem volt ellenszere Vranjes csapatának.

A két csapat többször találkozott már az utóbbo években, sajnos a franciák az egymás elleni statisztikát az utóbb mérkőzéseken maguk felé tudták fordítani. Ehhez persze hozzá tartozik az, hogy a kimeríthetetlen kasszából azt vesznek meg, akit akarnak. És meg is veszik. A PSG nem a teljes csapatával fogadta a magyar bajnokot, hiszen többek között Abalo és Narcisse is kénytelen volt kihagyni a mérkőzést. Veszprémi oldalról Nagy László hiánya okozhatott Vranjesnek fejtörést, bár az új norvég igazolás, Tonnesen egész jól tudta helyettesíteni a magyar klasszist.

Első félidő: 

Veszprémben Alilovic kezdett, más meglepetés nem volt a kezdést illetően. A PSG Hansen nélkül indították a mérkőzést, a norvég csodagyere, Sagosen kezdte a mérkőzést. Méghozzá hogy? A PSG első hét góljából négyet ő lőtt, tarthatatlanna bizonyult. A Veszprém nem találta a ritmust, nem tudott mit kezdeni a franciák támadásaival, pedig azok nem voltak túl bonyolultak. Az egyéni képességeik által lőtték a góljaik többségét, tulajdonképpen semmi játékelem nélkül. A francia csapatban Sagosen, Karabatic és főleg Omeyer volt parádés az első félidőben, míg Veszprémben talán Manaskov volt a legjobb.

Észrevételek az első félidővel kapcsolatban:

 • Lékai Máté egyelőre nem találja a formáját, gólt sem lőtt az első félidőben. Amit kapura lőtt, azt Omeyer fogta, nyilván felkészültek belőle.
 • Az, hogy Veszprém szélsői ennyire eredményesek tudtak lenni, azt is jelenti, hogy a belső területen jobban odafigyelnek a francia védők. Így marad több helye a szélsőknek.
 • A dán játékvezetők, legyünk őszinték finoman fogalmazva sem fújnak a franciáknak hazai pályát. Több egyértelműen két perces büntetést megúszott a magyar csapat.
 • A kapusok közti különbség is döntött az első féldiőben. Alilovic 20, míg Omeyer 41%-kal védett. A gólok többsége betörés volt, viszont ha ennyire nem tud segíteni a kapus a csapaton, akkor érdemes lenne megfontolni a cserét. Szerintünk Mikler kezdi a második félidőt.
 • Egészen elképesztő, hogy nem volt francia lerohanás a mérkőzésen. A két szélső közül csak a jobbszélsőjük lőtt gólt, míg Uwe Gensheimer, aki az egyik legjobb a posztján a világon, még kapura sem lőtt. Mindent belül próbálnak megoldani, egyelőre sikeresen.

 

Második félidő:

A második félidőben a Veszprém kicsit összeszedettebben játszott. Továbbra is jól rendeződtek vissza a vendégek. A franciák szinte végig rotáltak, még annak ellenére is, hogy több sérültjük volt. Többször tűnt úgy, hogy a Veszprém talán pontot csíphet Párizsban, de a kulcsfontosságú szituációkban mindig hibáztak. A félidő közepe felé kicsit felkorbácsolódtak az indulatok, Ilic és Sagosen, illetve Sagosen és a Veszprém került összetűzésbe. Ilic forrófejűsége sajnos nem tett jónak a csapatnak, teljesen feleslegesen kakaskodott. Az utolsó tíz percben a Veszprém ismét többet hibázott, Omeyer ismét elkapta a fonalat, és a PSG minőségibb cseréi mellett a szinte ismeretlen Kempf eldöntötte a mérkőzést. Kár érte, az egészen biztos, hogy a következő héten nagyon forrú hangulatú mérkőzés lesz.

 

Észrevételek:

 • Akik Nenadic Veszprémbe igazolása ellen voltak, most kicsit talán belátják, egy irányítóval nem lehet nekimenni a komoly céloknak. Lékai zseniális játékos, de ma egyrészt semmi sem jött össze neki, másrészt a PSG tökéletesen felkészült a magyar irányítóból. Győri Mátyás szerepe nagyon nem tisztázott. Minek igazolták le, ha nem kap komoly szerepet, kérdezhetnénk jogosan. Mahé érkezik, de ő sem klasszikus irányító, és a szerbnél szerintünk gyengébb. Sajnos Lékai a legrosszabbkor játszott rosszul. Természetesen nem rajta ment el a meccs, de nem volt cseréje, így a rossz formája ellenére is játszania kellett.
 • Mikler kezdett a második félidőben, és ez jó döntés volt, Többet hárított, mint Alilovic, ezt a cserét, szerintünk már az első félidő derekán meg kellett volna ejteni. Azt azonban ne feledjük el, hogy a viszonylag ismeretlen, tapasztalatlan Kempf legalább három gólt lőtt a rövid oldalra.
 • A Veszprém sosem kezdte ilyen rosszul a mérkőzéseit. Tulajdonképpen az első félidőben történtek rányomták a bélyegét a végeredményre. A második félidőt ikszre hozta a magyar bajnok.
 • A védekezés ezen a mérkőzésen volt a leghatékonytalanabb. Nem az a baj, hogy a PSG játékosai kijátszották a Veszprém védelmét, zseniálisa játékelemeket alkalmazva. Egészen egyszerűen az egy-egy elleni védekezésben maradtak alul, az egyéni képességek döntötték el a mérkőzést, nem a csapatteljesítmény.
 • Omeyer már elmúlt negyven éves, de még mindig világklasszis formában véd. Látszott, hogy alaposan felkészült Lékaiból, aki nulla góllal abszolválta a párizsi mérkőzést.
 • Accambray jól szállt be a mérkőzésbe, eddig nem igazán mutatta meg, hogy miért igazolta le a Veszprém. Ezután azonban többet hibázott, és ismét a padon tallta magát. Így nehéz lesz beépíteni a csapatba a francia átlövőt.
 • Nagy László hiánya most érezhető volt. Főleg védekezésben jött volna jól a csapatnak, de azt is el tudjuk képzelni, hogy ha ő a pályán van, akkor Ilic nem veszítette volna el a fejét. Lett volna egy nyugodt, higgadt pont, a csapatkapitány, aki azonnal le tudja nyugtatni.
 • Sajnos a Veszprém túl sokkal kapott ki a végén. Ez egy nagyon erős csoport, ahol az is lehetséges, hogy a végén az egymás elleni eredmény fog dönteni. Persze nincs gond: otthon magabiztosan kell megverni a PSG-t.
 • A Veszprém szélsői jól teljesítettek. A félidei cserék előtt értetlenül álltunk, de a cserék is jól szerepeltek a szélen. Bár továbbra is azt gondoljuk, hogy Manaskov jobb, mint a spanyol.
 • Illik nem kedvelni Karabaticot és Sagosent, de zseniális játékosok. Sajnos ezt ma be is bizonyították. Nagyon oda kell figyelni a következő heti mérkőzésen, hogy még csak véletlenül se legyen durva fault Sagosen ellen, mert erre direkt készülni fognak a játékvezetők.
 • És ha már játékvezetők. Biztosan lesznek, akik nem értenek egyet, de ezek a játékvezetők nem fújtak éppen hazai pályát. Természetesen semmit nem befolyásoltak a döntéseikkel, de semleges nézőként voltak furcsa döntéseik. Az első félidőben többször megúszta a magyar csapat a két perces kiállítást, olyat meg ritkán látunk, hogy passzív jelzés felmutatása után átadás nélkül veszik el a labdát a támadó csapattól. A végén teljesen kiegyenlített volt a két perces büntetések aránya, spori legyen a talpán, aki a következő heti “visszavágót” fújja. Nem lesz könnyű dolga.
 • A Veszprémnek azonban nincs oka széngyenkezni. Ez volt az első vereségük, és ne feledjük, Vranjes új, sok az új játékos, a cél egy ütőképes csapat felépítése. Szerintünk előrébb járnak, mint azt bárki is gondolta volna. Otthon nem lehetetlen a győzelem, egyelőre a két pont a fontos, pár gólos vezetésnél a második félidőben lehet arra gondolni, hogy mennyivel is kéne nyerni. Nem lehetetlen. Miklerrel kezdeni, és felkészíteni a csapatot a birkozómeccsre. Mert az az lesz, rengeteg emócióval, fantasztikus közönséggel, feltüzelt Veszrémmel. Nagyon várjuk!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s