Uli Hoeness: “A kézilabdának nincs nemzetközi értéke. Egyik országban sem veszik komolyan…”

Uli Hoeness-szel készített interjút a Süddeutsche Zeitung. Sok minden szóba került, és ha már mindenről beszélt a Bayern elnöke, akkor belekötött egy kicsit a kézilabda sportágba…

A Bayern München vezére a Süddeutsche Zeitungban beszélt a sportágról: “A kézilabda nemzetközi szinten gazdaságilag értéktelen. Szinte egyik országban sem veszik komolyan, kivéve Németországban.”

Aki nem tudná, Hoeness nem mellesleg a Bayern München kosárlabda-csapatának a mentora, rengeteg követ mozgat meg annak érdekében, hogy a Bamberget letaszítsák a német trónról. Elfogultsága így érthető.

A korábbi világbajnok Heiner Brand és Kurt Klühpies régebben megkeresték a Bayern elnökét azzal az ötlettel, hogy építsenek fel egy kézialbda-szakosztályt.

“Azt mondtam nekik, hogy így is elég munkánk van a kosárlabda miatt. Semmi kedvem nem volt még egy szakosztály a nulláról felépíteni. Az utódom foglalkozhat ezzel, bár így is elég dolga lesz.”

Hoeness kedvéért azért megjegyezénk: a kézilabda sportág 1936 óta szerepel az olimpiai játékokon… Ha csak Németországban játszanák, akkor valószínűleg nem lenne programon már majdnem 100 éve. A labdarúgás után a kézilabdázás jelenleg a második legnépszerűbb sportág Európában, és talán az egész világon. USA lehet kivétel, ahol vannak még más fontos, tradicionális sportágak.

A cikket a sport1 német oldala hozta le, a kommentek közül egyet idéznénk:

“Ha a focisták gondolkodni tudnának, kézilabdázók lennének”

 

Reklámok

One Reply to “Uli Hoeness: “A kézilabdának nincs nemzetközi értéke. Egyik országban sem veszik komolyan…””

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s