Érd: gyalázatos kiesés, vége a szezonnak

Az Érd tegnap az EHF-kupában lépett pályára, azzal a tudattal, hogy a francia Issy elleni első mérkőzésen tíz gólos győzelmet arattak. A visszavágó csak formalitás, gondolta mindenki, kivéve a hazaiakat…

Az Érd tejesítményére ugyanis nincsenek szavak. Negatív értelemben persze. Szabó Edina csapata 11 góllal!!! maradt alul Franciaországban, és nem jutott a főtáblára. Még egyszer leírjuk: az első mérkőzésen már 14 góllal is vezető Érd nem tudott bejutni az EHF-főtáblájára. Ez több, mint kínos, ez valóban a gyalázatos kategóriába tartozik.

Az Érdnek ezzel véget is ért a szezon. Nemzetközi szinten ugye kiestek, a magyar bajnokságban pedig otthon kaptak ki a Fraditól, így a második hely és az esetleges BL-indulás álom maradt. És nagyon úgy tűnik álom marad, amíg Szabó Edina marad az edző. Semmi bajunk nincs az Érd szakvezetőjével, de ez a keret, az egyesület lehetőségei nincsenek messze a Fradiétól. A keretben sincsenek nagy különbségek a Fradi javára, de míg Elek Gábor csapata évről évre stabil marad, sőt, néha meglepetést okoznak a lányai, addig Szabó Edina csapata egy helyben toporot, már több éve. A Dunaújváros sokkal szerényebb kerettel nyert nem is olyan régen nemzetközi kupát, igaz, az még másféle kuparendszer volt. Ha az Érd vezetői nem látják be, hogy lépniük kell, akkor meg is érdemlik ezt az egészet. Jóval több rejlik ebben az Érdben: Janurik, Tóth Gabi, Klivinyi, Gávai, Kisfaludy és a világ közvetlen élvonalába tartozó Krpez, a francia légióról nem is beszélve. Válogatott játékosok sora, eredmények nélkül. Év elején még arról írtunk, hogy a keret erőssége alapján most van talán a legtöbb esélyük az ezüstéremre. Hát tévedtünk.

Persze szerintünk egy jobb érzésű edző ilyenkor felajánla a lemondását. Nem kell azt elfogadni, de egy ilyen mérkőzés után ez az erkölcsi mininum. Elek Gábor többször megtette a Fradi élén, pedig ő magyar bajnok, kupagyőztes és kétszeres KEK-győztes.

UPDATE: 11:45-kor láttuk a hírt, hogy Szabó Edina beadta a felmondását.

 

Screenshot 2017-11-19 09.47.29.png

Reklámok

One Reply to “Érd: gyalázatos kiesés, vége a szezonnak”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s