Kikapott a női válogatott Oroszországtól. Néhány észrevétel

Kikapott az első felkészülési mérkőzésén a magyar női válogatott. Az oroszok végig vezetve nyertek, mégis többször éreztük úgy, hogy ez akár meg is lehetne.

A magyar válogatott a rangos Möbelringen-kupán lépett pályára az orosz válogatott ellen. Szoros mérkőzésen 35-33-as vereséget szenvedtek a magyarok. Az eredményből és a látottakból messzemenő következtetéseket hiba lenneevonni, hiszen még csak egy mérkőzést játszottak csak a magyarok.  Néhány dolog azonban feltűnt:

 • A magyar válogatott védekezése nem hatékony, és akkor szépen fogalmaztunk. Ehhez jött hozzá, hogy a kapusteljesítmény is elmaradt az átlagostól, így történhetett, hogy 35 gólt kaptunk az egyénként nem túl világverőnek tűnő orosz válogatottól. A védekezés és a kapusteljesítmény összefügg, de nem árt, ha az egyik kisegíti a másikat. Ma ez nem jött össze sajnos.
 • Van széljátékunk, ami nagyon fontos. Bár sok klasszikus lerohanás vagy indítás gól nem született, a szélsőink, főleg Lukács és Schatzl kiválóan helyt álltak. Bátran játszottak és jól lőttek.
 • A két irányítós rendszer. Láthattuk, hogy valószínűleg ezt a VB-n többet fogjuk látni, hiszen Tóth, Görbicz és Kovacsics személyében három kiváló irányítója van a csapatnak, és közülük akár ketten egyszerre is a pályán lehetnek. Ez persze robosztusabb csapatok ellen nem lesz túl eredményes, de egy alacsonyabb, mozgékonyabb fal ellen, illetve nyitott védekezés ellen jól jöhet.
 • Lehet, hogy csak mi érezzük úgy, de Görbicz játékán látszott irányító poszton, hogy nem itt szokott szerepelni a Győr színeiben. Az egész pályás gólja zseniális volt. Kevesen ismerték volna fel a helyzetet, még kevesebben találtak volna a kapuba.
 • Rasmussen próbálkozott a hét mezőnyjátékos rendszerrel. Ezt mi jó döntésnek ítéljük, ugyanakkor óriási fegyelmezettség szükség ahhoz, hogy ezt alkalom adtán eredményesen tudja játszani a válogatott. Nem lehet előkészületlenül lövöldözni, mert ezekkel kb öngólokat lövünk.
 • A magyar kommentátor kritikán aluli volt. Az még hagyján, hogy szakmaiatlan, de sokszor nem is az történt a pályán, amit mondott.
 • Felfoghatatlan, hogy ez a Kochetova hogyan lehet válogatott. A Budapest Bajnokságokban képzettebb és gyorsabb játékosok mozognak.
 • Kovacsics formája biztató.
 • Kikaptunk az oroszoktól, egy komoly tornán, kemény ellenéltől. Ez még mindig jobb, mint anno a Pannon-Kupák, ahol sokadrangú ellenfeleket “agyonverve” indulhattunk a világversenyekre.
 • A hétméteresek kihasználása döntő faktor lehet. Ma hármat hagytunk ki, és kettővel kaptunk ki. Persze nem ilyen egyszerű matek ez, de fontos lenne, hogy ezeket biztos kézzel lőjék a lányok.
 • Triscsukot még mindig el tudnánk képzelni a válogatottban.
 • Lehet, hogy csak belebeszélés, de mintha az érdi különítményen még látszódtak volna a klubcsapat eseményei. 11 gólos vereség Párizsban, kiesés, Szabó Edina lemond, de nem fogadják el. Remélem, pár nap alatt ezen túllesznek, mert mindegyikre szükség van.
 • Háfra két gólt lőtt, nem vallot szégyent, mégsem játszhatott sokat. Ez érdekes. Tulajdonképpen nem is csinált rosszat. Mészáros Rea nélkülözése pedig egyenesen érthetetlen. a, ez egy felkészülési mérkőzés, ő az egyetlen, aki nem lépett pályára. b, rengeteg gólt kaptunk, a védekezésünk nem volt stabil, és Mészáros az egyik legjobb védekező a csapatban.
 • Zácsik zavaróként való szerepeltetése új dolog volt. Az ötlet nem rossz, volt régen, hogy Nagy László is zavarót játszott. Az ilyen zavarójátékosok, magas, hosszú karokkal elbizonytalaníthatják az ellenfelet.
 • A beálló játékunk nem volt hatékony, sajnos még átlagos sem. Ezen mindenféleképpen javítani kell, plusz ezért is érthetetlen, hogy nem próbáltuk meg Reát ezen a poszton.
 • A hibák ellenére voltak pozitív dolgok is a magyar csapat játékában. Kritizálni pedig még nem szabad, még akkor sem, ha szembetűnő hiányosságok vannak még a csapatnál. A vébére kell formába jönni, illetve a hibákat korrigálni. A norvégok elleni találkozó még inkább a felkészülést kell, hogy szolgálja, hiszen a két csapat nem egy súlycsoport sajnos. A dél-koreai válogatott ellen pedig akár győzelemre is játszhatna a válogatott.
 • Hirtelen ennyi jutott eszünkbe. A mérkőzést elejéről lekéstünk. Ha valami fontosat lehagytunk, nyugodtan jelezzék az olvasók. Hajrá, magyarok!

 

Foto: NSO

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s