Önök szerint nekik kéne kimaradniuk a keretből

Kim Rasmussen ma az Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta, hogy szerda estéig eldönti, kik azok a játékosok, akikre számít a németországi világbajnokságon. A 19 fős keretet még szűkítenie kell, lássuk, önök hogyan szavaztak.

A felsorolt 19 főből maximum hármat lehetett választani, az így ladott szavazatokból kirajzolódni látszik, hogy a szurkolók, a kézilabdát szerető és/vagy értő nézők hogyan vélekednek erről a kérdésről.

Összesen 738 voks érkezett, amelyet nagyon szépen köszönünk. Látszik, hogy a kérdés foglalkoztatta a honlap olvasóit is. Lássuk az eredményt!

Ahogy a lenti ábrán is látható, tulajdonképpen négy játékos osztozott a legtöbb szavazaton.

A legtöbben az újonc Gávai Szonjára szavaztak, összesen 181-en. Az Érd szélsője csak most mutatkozott be a nemzeti csapatba, amikor pályára került, akkor a túlzott akarása hibákban mutatkozott meg. Az Érdben sem játszik olyan szerepet, mint amilyet jövendültünk neki, pedig nem rossz játékos Gávai. Schatzl kiváló fromában játszott a Möbelringen Kupán, sőt bekerült az álomcsapatba is. Mellette adott esetben Görbicz, Kovacsics vagy akár Klivinyi is tudna szélen játszani, amely rontja az esélyeit. Fiatal szélső még, szerintünk is ő lesz az egyik kimaradó.

A második legtöbb szavazatot, 179-et Mazák-Németh Csilla kapta az olvasóinktól. Mindössze két voksra volt Gávaitól. A válogatott újoncának neve már a 28-as keretben is meglepetés volt, a 19-esben meg főleg. Főleg a védekezésben számíthatna rá Kim Rasmussen, de a Möbelringen Kupán sem szánt neki túl sok szerepet, így szinte biztosnak véljük, hogy ő lesz a második kimaradó. Kisfaludy, Szekeres, Mészáros és Szöllősi-Zácsik is tud hármasban védekezni, így a hiánya talán orvosolható.

A válogatott harmadik hiányzója az olvasók szerint Tomori Zsuzsa legyen. Nyilván az ő esetében nem a tudás számított, hiszen a világ egyik legjobb játékosáról beszélünk, aki komplex kézilabdás, tud védekezni és támadni is. Az ő esetében a sérülés “hozhatta” a voksokat, mi egészen egyszerűen nem értjük, miért szerepel a neve a 19-es keretben, mikor az sem biztos, hogy teljesen felépül. Ha esetleg felépül, és ha nem is az első meccseken, de később pályára lép, akkor a, milyen lesz a sportformája, b, milyen lesz a kondíciója…? A fő kérdés persze, hogy Ambros Martin és a Győr vezetése mit szólna az egészhez. Ha Kim Rasmussen beállítja valamelyik tétmeccsen, és ismét megsérül, akkor nem szeretnénk a szövetségi kapitány helyében lenni, mert ez csak az ő felelőssége. Mi most Zsuzsit otthon hagynánk, pihenjen, hogy a tavaszi hadjáratba 100%-osan és újult erővel szállhasson be.

A negyedik legtöbb voksot kapta Mayer Szabina. 110-en gondolták úgy, hogy neki kellene itthon maradnia. A felkészülési tornán voltak jó periódusai, de több hibát is vétett, ráadásul nem tud védekezni, így mindig cserélni kell. Mivel Szekeres is védekező specialista, ezért Mayer esetében már kettőt kéne cserélnie a válogatottnak, amiben elég sok rizikó van.

 

Screenshot 2017-11-28 22.35.33.png

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s