Ez a női válogatott kezdőcsapata az olvasók szavazatai alapján

Az olvasók szavazatai alapján összeállítottuk a magyar női válogatottat. Kíváncsian várjuk, hogy Kim Rasmussen csapata mennyiben fog különbözni ettől.

Nem is húznánk az időt, nézzük a csapatot, illetve a szavazatokat!

Kapus: Bíró Blanka: 75% (Janurik Kinga: 25%)

Két kapussal utazik a magyar csapat a vébére, ezért a választás is kát hálóőr között dőlt el. Mi úgy gondoljuk, vagyis biztosak vagyunk benne, hogy a két kapus között természetesen nincs ennyi különbség. A szavazáson lehetőség nyílt (minden poszton) arra, hogy egyéni véleménynek adjanak hangot az olvasók, és ezt sokszor ki is használták. A kapusok esetében többen választották így Kiss Évát, vagyis hiányolják az utazó keretből. Mi biztosak vagyunk abban, hogy a két kapuson nem fog múlni a magyar válogatott sikere.

Balszél: Schatzl Nadine: 81% (Görbicz 14%)

A felkészülési tornán nyújtott meggyőző játékának köszönhetően (is) Schatzl magabiztosan gyűjtötte be a voksot 4/5-ét. Második helyre Görbiczet választották az olvasók, valószínű, hogy Schatzl pihentetése, formahanyatlása, rossz napja esetén Görbe fog a szélen játszani. Kivéve persze, ha irányítóként brillírozik, akkor gondolom, Kovacsics lesz ezen a poszton. Átmenetileg.

Az egyénileg beírható rublikába Puhalák Szidóniát, Fodor Csengét, Gávai Szonját és Erdősi Évát is írták az olvasók.

Balátlövő: Szöllősi-Zácsik Szandra: 49%

Mivel több balátlövő jelölt is volt, ezért itt a szavazatok jobban megoszlottak. A Budaörs lövője begyűjtötte majdnem a voksok felét, második helyen Klivinyi Kinga végzett 21%-kal. Majdnem ugyanennyit szerzett a fiatal Háfra Noémi, ő 19%-ot ért el.

Irányító: Görbicz Anita: 57% (Kovacsics Anikó: 37%)

Az olvasók azt szeretnék, ha Görbicz Anita nem szélen szerepelne, mint azt Győrben teszi, hanem irányítóként szereplne a válogatottban. A szavazatok 57%-át gyűjtötte be. Második helyre Kovacsics Anikó, a Fradi irányítója “ért be”. Kisebb meglepetés, hogy Tóth Gabi alig több, mint 8 szavazatot kapott. Őt sérülés hátráltatta, reméljük, formába lendül Németországban.

Érdekesség, hogy extra jelöltként Szalai Babett neve is felmerült.

 

Jobbátlövő: Háfra Noémi: 38%

Ez számunkra legalábbis vaskos meglepetés. Na, nem az, hogy Háfrát jó játékosnak tartják azok az emberek, akik kicsit konyítanak a kézilabdázáshoz, hanem az, hogy ezen a poszton több voksot kapott, mint a balkezes Kovács Anna. Ő a szavazatok 32%-át kapta az olvasóktól. Szöllősi-Zácsik 8%-ot, míg Kovacsics Anikó 18%-ot kapott. Lehet, hogy a mi hibánk, hogy nem adtuk meg Tóth Gabit esélyesnek ezen a poszton, viszont sokan írták be “egyéb” válaszként megadva. És persze Triscsuk neve is felmerült ezen a poszton, nem véletlenül…

Jobbszél: Bódi Bernadett: 62% (Lukács Viktória: 35%)

Két klasszikus jobbszélső közül lehetett választai, a győri Bódi Bernadett kapta a szavazatok kétharmadát. A fiatal Lukács sem szégyenkezhet, hiszen nem olyan régen tagja a válogatottnak.

Az “ajánlható” kategóriában többen írták Klujber Katrin nevét, illetve Faluvégi is szóba került.

Beálló: Kisfaludy Anett: 52% 

Az Érd beállósa kapta a szavazatok többségét, ez nem meglepetés, szerintünk is ő a 16-os keret legjobb beállósa. Mayer és Mészáros majdnem ugyanannyi voksot kaptak, a második beálló személyét illetően megoszlanak a vélemények. Érdekes, hogy az egyébként nem ezen a poszton játszó Szekeres is 9%-ot kapott. Őt lerohanásnál lehetett többször megtalálni a falban, és rendre jól oldotta meg a feladatot.

A beálló posztnál a szavazók igen kreatívak voltak, ami a egyénileg beírható jelölteket illeti. Itt kapott szavazatot Görbicz Anita, Tóth Gabi, Szamoránsky Piroska, de még Pádár Ildikó is… Asma Elghaui neve is felmerült, ő már komoly “trónkövetelő” lehet.

Védekezés:

Szekeres Klára a szavazatok 81%-át gyűjtötte be. Ez pedig nálunk azt jelenti, hogy a szavazók egy játákost cserélnének védekezés-támadásban.

Itt Hornyák Bernadett is kapott szavazatot.

A csapat tehát: Bíró – Schatzl – Szöllősi-Zácsik – Görbicz – Háfra – Bódi – Kisfaludy, védekezésben csere: Szekeres.

Tegyük fel – elméletileg persze -, hogy ez a csapat fog támadni. Hogy lesz akkor a védekezés? Szöllős-Zácsik és Szekeres lenne a két hármas védő, Háfra és Kisfaludy lehetne akár kettes védő. Ebben a felállásban két verzió jöhetne szóba: vagy Görbiczet cseréljük, vagy a közelebbi szélsőt, és akkor Görbicz a szélső védő. Esetleg szóba kerülhet, hogy Háfra cserél (ha rövidet tud), és Görbicz védekezik kettesben.

Mindenesetre szerintünk így fog kinézni a válogatott: Bíró – Schatzl – Szöllősi-Zácsik – Kovács – Bódi – Kisfaludy. Görbe le, Szekeres fele. Azt is lehetségesnek gondoljuk, hogy Kim Rasmussen két játékost is cserél védekezés-támadásban. Szekeres – Mészáros belső hármas nem lenne rossz, hiszen a Fradiból elég jól ismerik egymást.

Vagy félrebeszélünk? Írja meg véleményét bátran, kíváncsiak vagyunk minden gondolatra. Nem tudunk semmit biztosan csak azt, hogy nagyon várjuk már a szombatot! Hajrá, Magyarország!

 

(A százalékpontokat kerekítettük. Csak a viszonylag sok voksot kapott játékosokat tüntettük fel. A végeredményt kb 210 szavazatból állítottuk össze.)

171215_FrauenWM_540x304-7f2729c677-540x290

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s