Vranjes: “Nem kell győznünk”. De!

A hétvégén pályára lép a Szeged és a Veszprém is. A magyar bajnok a Kielcét fogadja, és szerintünk mindenféleképpen nyerniük ellene, de Ljubomir Vranjes nem így gondolja.

A BL legutóbbi fordulójában nagy meglepetésre a Veszprém kikapott Aalborgban, nyilván ez a pontvesztés nem volt betervezve. A Kielce elleni mérkőzés előtt Vranjes azonban a következőket nyilatkozta: „Nem kell győznünk. Persze, szeretnénk nyerni, de nem kötelező. Jobbnak kell lennünk, és meg kell mutatnunk, hogy van tartásunk, hogy tudunk küzdeni a klubért és egymásért. Számomra ez a legfontosabb. Ha nyerünk, az persze jó, de én és a csapat is lépésről lépésre tervezünk, és remélem, majd májusban fogunk győzni.” 

Nem értjük ezt a nyilatkozatot, főleg annak fényében, hogy a svéd mester hozzáteszi:„Húsz egészséges játékosom van, ez pedig csodás.”

A Veszprém jelenleg harmadik a csoportjában, ugyanannyi pontjuk van, mint a héten a Flensburgban győzni tudó Kielnek.  A Kielce csupán nyolc pontos, jelenleg ötödikek…

Szerintünk mindenféleképpen nyernie kell a Veszprémnek, ha komolyan gondolják a Final Fourt… Ha ma kikapnak, akkor marad a 11 pont, és utaznak még Kielbe és Flensburgba… Mindkét csapat ellen otthon is csak nehezen győztek, idegenben pedig talán kijelenthetjük, nem feltétlenül ők az esélyesek… A csoportmásodik hely megszerzése sem lehetetlen, ehhez persze nyerni kell a maradék meccseket, hiszen a Flensburg is utazik még Párizsba, és a Kielre is várnak még nehéz meccsek. A Kielce elleni mérkőzésen kötelező a két pont. Nem mindegy, hogy az egyenes ágon kit kap a Veszprém a nyoladdöntőben…

Reméljük, ez csak az altatás és a taktika rész volt Vranjestől.

Screenshot 2017-12-01 20.20.41

 

Az egyenes kieséses szakaszba 12 csapat jut. Az A és B csoport győztesei automatikusan a negyeddöntőbe kerülnek, a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőbe. Hozzájuk csatlakozik a C és D csoport rájátszásának két győztese.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s