Így nyerhet a magyar válogatott a svédek ellen

Ma este 18 órakor létfontosságú mérkőzést játszik a magyar válogatott Svédország lányai ellen. Minden pontra szükség van a továbbjutáshoz, hiszen Argentína és a Norvégia kivételével az összes többi hely kiadó még. Megpróbáltuk összeszedni, hogyan is győzhetnénk le a svéd válogatottat.

Először is a kezdőfelállással kezdenénk. Láttuk tegnap, kik azok, akik jó formában vannak, és kik azok, akik jelenleg nem tudnak sokat hozzátenni a válogatott játékához. Ezek alapján a mi csapatunk a következőképpen nézne ki:

Kapuban: Janurik Kinga. Az Érd kapusa többet találkozott a labdával, mint Bíró Blanka. Janurik már nem a legélesebb norvég válogatott ellen védett kiemelkedően, viszont ez semmit sem von le az érdemeiből.

Balszél: Schatzl. Szerintünk nincs is kérdés ezen a poszton. Jó formában van a Fradi szélsője.

Ballövő: Háfra Noémi. Láttuk, hogy Szöllősi-Zácsik és Klivinyi nincsnek formában. Nem csak a lövőszázalék miatt jelenthető ez ki, de mentálisan sem tűntek úgy, hogy képesek lennének segíteni a csapaton. Ennek ellenkezőjét mutatta Háfra, aki jobbátlövő posztban alkotott maradandót, így szerintünk a helye a kezdőben megkérdőjelezhetetlen. Ha nem úgy megy neki, mint a norvágok ellen, akkor még mindig jöhet egy rutinusabb lövő.

Irányító: Görbicz Anita. A csapatkapitány nem játszott jól, de rossznak sem mondhatnánk. Ezen a poszton Tóth és Kovacsics is bevethető. Tóthot nem kezdetnénk, hiszen a sérülései miatt sem nevezhet ő a sportfromája kielégítőnek, és Kovacsics Anikónak más posztot “találtunk”.

Jobbátlövő: Kovacsics Anikó küzdött, büntetőt harcolt ki. Nem játszott jól, de hozzáállása miatt mi el tudjuk képzelni, hogy jobbátlövőben is megállja a helyét. Háfrát is írhatnánk erre a posztra, de a balátlövőink nem voltak éppen formában, így a fiatal tehetséget inkább bal oldalon képzelnénk el.

Jobbszél: Bódi Bernadett. Igazából nem lehetetett panasz a teljesítményére. Nem élete meccse volt, de lőtt három gólt, és jobban védekezett, mint Lukács. Persze minden relatív, hiszen jól ő sem védekezett.

Beálló: Kisfaludy Anett. Két gólt szerzett a norvégok ellen, és legalább az egyiket bejátszásból. Igaz, lehetősége lett volna a több gólra, de a bejátszásokat nem tudta megfogni, illetve pontatlanok voltak. Még így is jobbnak gondoljuk most, mint Mayert, és nem kell védekezésben cserélnie.

Védekezésben Görbiczet cserélnénk Szekeresre, ha pedig a belső poszton nem jó a védekezés, akkor gondolkodás nélkül Mészáros Reát is kipróbálnánk. Kisfaludy és Szekeres lenne a két hármas, Kovacsics és Háfra a két kettes.

A svéd csapat ellen jó ötlet lehet:

  • Isabelle Gulldén a svédek egyik legjobbja. Szervez, lő, cselez. A győztes lengyel csapat többször kivette emberfogással, és erre az északiak nem reagáltak sehogy. Nem küldtek be pl hetedik mezőnyjátékost vagy ilyesmit. A magyar csapat talán átgondolhatná ezt a védekezést. Ha nem a fent említett hatos fal, akkor Görbicz kivehetné a svéd sztárt.
  • A svéd csapat. nem diktált túl nagy tempót a lengyelek ellen. Ez azt is jelentheti, hogy adott esetben akár kettőt is cserélhetne a magyar csapat támadás-védekezésben, és akkor szerepet kaphatna Mészáros Rea is Szekeres mellett.
  • A svédek főleg azért kaptak ki, mert több hibával játszottak támadásban. Rengeteg ziccert hagytak ki, és a technikai hibákat is sokat vétettek. A lengyel csapat az emberfogáson kívül egy nyitottabb hatos falat alkalmazott, amely elbizonytalanította a svédeket. Emberhátrányban ők is lehozták a kapust, de rosszu támadtak, és egymás után négy! üres kapus gólt is kaptak. Tulajdonképpen ez pecsételte meg a sorsukat. Remélem, a magyar válogatott gyakorolta az egész pályás üres kapus lövést, jól jöhet ma este.
  • A hét mezőnyjátékos támadás nem rossz ötlet, főleg ha nem úgy megy hat hat ellen, mint azt tervezzük. Kicsit finomítani kell rajta. Pl a norvégok ellen volt, hogy Görbicz gólt dobott, betörésből!, mégis neki kellett leszaladnia. Ez nagyon nagy hiba. Csoda, hogy a norvégok nem használták ki. Labdaelvesztés után nem ártana megpróbálni faultolni vagy blokkolni az ellenfelet.
  • A lengyel kapusok nem világklasszisok, de oda kell figyelni az ellenük vívott párarcokra. Nem szabad ziccereket hibázni.
  • Gyorsabb játék kell, több gyors gól. A svédek többször komótosan zárkóztak vissza, ezt meg kellene próbálni kihasználni.
  • Az, hogy a svédek tegnap “váratlanul” kikaptak a lengyelektől, a legrosszabbkor jött a magyar válogatottnak. Kettőzött erővel fognak küzdeni ellenünk. Ettől szívesen eltekintettünk volna.
  • A védekezésnek kompaktabbnak kell lennie. Sokszor alapvető mozgások hiányoznak a válogatott védekezéséből. Ha valaki kimegy ütközni, utána ne felejtsen el visszamenni a beállóra. Ha egy mellettem lévő játékostársamat megverik egy az egyben, akkor alkalmam van kisegíteni. Eről szól a csapatsport, csapatvédekezés. A bejátszás mindenhonnan jöhet. Fej fölött, láb között, cunderból, ezekre fel kell készülni. A védekezés 80%-ban akarat kérdése!
  • Akin nem látszik az akarás, azonnal hazaküldeni! Egy magyar válogatottban minimális elvárás kell, hogy legyen, hogy valaki küzd, harcol, szalad, felszántja a pályát. Ha valaki nem ilyen, nincs helye egyetlen magyar válogatottban sem. Inkább kapjunk ki egy harcos, küzdős, akaró válogatottal, mintsem szenvedjünk néhány jó vagy jobb játékossal, akik meg sem izzadnak a címeres mezben!
  • Mi bízunk a magyar csapatban, a mi tippünk: nyerünk eggyel a svédek ellen, hajrá, magyarok!

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s