Kézilabda-revolúció: jöhet a wax nélküli játék…?

A 2019-es férfi világbajnokságot már wax nélkül játszanák a csapatok az IHF elnökének elképzelése szerint.  Ez az első lépés a teljes waxnélküli kézilabda felé.

Az IHF újraválasztotta az elnöki poszton Hassan Moustafát, aki ismét elővette régi nagy álmát, a wax nélküli kézilabdát. Elképzelése nyomán önragadó labdák jelentik a megoldást…

“Nagyon remélem, hogy a német és dán világbajnokságon tesztelni tudjuk az ötletet” – mondta az elnök a handball-world.com-nak. ” Egy japán cég éjjel-nappal az önragadó labda tökéletesítésén dolgozik. Az utolsó ülés itt, Lipcsében volt, csinálják a feladatukat, majd megint eljönnek, és különböző teszteket végeznek utánpótlás szinten.

A wax nélküli labda bevezetésének több oka van az IHF szerint. “Itt, Németországban rengeteg probléma van abból, hogy a talaj piszkos lesz a ragacstól. Tíz perc után már nem lehet látni a labda színét, befeketedik. Ez nem jó az imázsunknak.”

Amikor a téma először felvetődött, akkor német részről is sok volt a kritika. A Német Kézilabda Szövetség elnöke, Andreas Michelmann továbbra is szkeptikusan néz az újítás elé. “Nem tudom egyelőre elképzelni wax nélkül az magas szintű élsportot.

Az oldal egyöntetű véleménye, hogy ez a kezdeményezés egy ostobaság. Egyrészt üzlet, amivel valakik jól járnak. Másrészt kit érdekel, milyen színe van a labdának egy meccsen?

A legfontosabb pedig: a wax hozzá tartozik a sportághoz, mint a klór szaga az úszáshoz vagy magnézia a tornához…  Kis túlzással, mint ha úszni próbálnánk víz nélkül. Az öltöző atmoszférájához elengedethetetlen a wax illata. Utánozhatatlan az érzés, amikor belenyúlunk, és bewaxoljuk a labdánkat. Ne vegyél el ezt tőlünk!

 

Reklámok

One Reply to “Kézilabda-revolúció: jöhet a wax nélküli játék…?”

 1. Oké. Nem tudom milyen lesz, ki mennyi pénzt szakít vele. Mert a wa
  De.
  Aki ellene van, a zsigerből irígy, és összeesküvéselmélet-rajongó, esetleg? férfi:
  – mosott már waxos mezt/ pólót????
  – rettegett, hogy gyermeke lába letapad, és….
  – szedte már le a kezéről húsig a wax a bőrt????
  Az öltözőben pedig legyen a jól elvégzett munka izzadságátl szag/hangulat!!!!
  Leawaxxxxal!!!!!!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s