Mocsai kritikája Rasmussen felé: „Aki itt keresi a pénzét, az tanuljon meg magyarul”

Mocsai Lajossal készített interjút az NSO, ahol a vébéről, trendekről, a válogatottról kérdezték. Az ex-szövetségi kapitány szerint “„Aki itt keresi a pénzét, az tanuljon meg magyarul”. Igaza van?

Az interjú közben Mocsait a dán szövetségi kapitányról is kérdezték, és a a TF vezetője nem rejtette véka alá a véleményét, tulajdonképpen nyíltan kritizálta Rasmussent.

“Mocsai Lajos szerint fontos lenne, hogy Kim Rasmussen szövetségi kapitány írásos, hosszú évekre szóló koncepciót tegyen le az asztalra – „ezt az anyagot még nem láttam” –, és legalább ilyen lényeges javítani a stáb és a játékosok közötti kommunikáción, aminek kulcsa, hogy a kapitány beszélje a magyar nyelvet.

„Aki itt keresi a pénzét, az tanuljon meg magyarul” – tette hozzá, megemlítve, hogy egyszerűen nem fordulhat elő, hogy időkérésnél az egyik játékos a másiktól kérdezi, miről is van szó.

Saját, németországi edzői tapasztalataiból is hozott példát a nyelvtudás követelményére, mondván, a szerződése látta volna kárát, „ha a hatodik hónapban nem tudok németül sajtótájékoztatót tartani”.

Egyébként a mi álláspontunk az, hogy ha nem is “anyanyelvi szinten”, de illene elsajátítani legalább a szakszavakat, azoknak a vezetőknek, játékosoknak, akik milliókat tesznek zsebre Magyarországon. Vannak erre jó példák: Sabate egész jól megtanulta a nyelvet, és Vranjes is igyekszik, míg a Szeged edzője, Pastor évek óta itt van, és nem szólal meg magyarul.

Többször írtuk mi is, hogy van egy olyan érzésünk, hogy nem mindent ért meg a csapat, amit a szövetségi kapitány mond. Két logikusabb megoldás létezik erre: a, egy dán tolmács, b, hogy Rasmussen megtanulja kicsit a nyelvet.

Forrás: NSO

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s