A németek keretet hirdettek, többen értetlenül állnak a döntés előtt

Christian Prokopp, a németek szövetségi kapitánya az Izland elleni felkészülési mérkőzés után kihirdette 16 fős keretét. Több meglepetés is van a szűkítésben, az edzőt többen már most támadják.

A szövetségi kapitánynak igen nehéz döntést kellett meghoznia, hiszen a Bundesliga hemzseg a kiváló német játékosokban (is). A mai, Izland elleni második felkészülési mérkőzés után hozta meg az ex-lipcsei edző a döntését, amelynek értelmében az EB-keret így néz ki Németország esetében:

26219617_1375626825882971_37219847476562870_n.png

Többen kritizálták Prokoppot a döntés miatt, és talán nem oktalanul. A legnagyobb felháborodást Lemke kihagyása okozta, hiszen az elmúlt évek német sikereiben oroszlánrészt vállaló játékos a védekezés bástyája volt. “Helyette” viszont bent van a 16-os kereben Bastian Roscheck, aki viszonylag ismeretlen a nemzetközi kézilabdát szerető szurkolók között is. Ő a Lipcse, vagyis az edző ex-klubjának a játékosa. A kérdést több ember felteszi: ha Roscheck nem ebben a klubban szerepelne, akkor vajon bekerült volna-e a szűk keretbe. De nem kapott esélyt Wiede sem, a jobbátlövő szintén sokat tett hozzá ahhoz, hogy a németek érmekkel tértek haza az utóbbi versenyekről.

Más érdekesség is van: Uwe Gensheimer az egyetlen balszélső a csapatban. Mindenki ismeri és eismeri a PSG szupersztárjának képességeit, de mint egyetlen játékos ezen a poszton, minimum merész elgondolás. Dahmke maradt ki ennek a döntésnek a következétben, így talán ismét láthatjuk egy-két Győr meccsen.

Ami a beállósokat illeti, a német kapitány nem fukarkodott: rögtön négy beállóssal rugaszkodik neki a horvátországi EB-nek.

Többen úgy vannak vele, egyelőre megbíznak a kapitány döntésében, legyenek a játékosok bárhonnan, viszont egy esetleges kudarc esetén többen fel fogják tenni a kérdést: elég objektívan alakította-e ki a keretet a szövetségi kapitány…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s