Férfi EB: Magyarország – Spanyolország, beharangozó

Ma este játssza második mérkőzését a magyar férfi kézilabda-válogatott. Az ellenfél ezúttal Spanyolország lesz.

Magyarország első EB-mérkőzése felemásra sikeredett. Bár a végén simán kikaptunk a jobb erőkből álló dánoktól, a negyvenedik percig partiban voltunk velük, és sokáig azt gondolhattuk, hogy meglepetést tudunk okozni. A spanyol válogatott az első mérkőzésen magabiztosan verte Csehország legjobbjait.

Az As spanyol újság részletesen foglalkozik a magyar-spanyol meccsel. Felhívják a figyelmet, hogy a csehek elleni meccsből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Arra mindenféleképpen jó volt a találkozó, hogy feloldja az EB-láz okozta idegességet. Úgy számolnak, hogy a következő öt meccsen hét pontot kell szerezniük, hogy elérjék az elődöntőt. Azzal tisztában vannak, hogy lépésről lépésre kell haladniuk, így csak a magyarok elleni meccs lebeg a szemük előtt.

Az újság megemlíti, hogy a magyar csapat annak ellenére erős, hogy az ex-barcelonás Nagy László már nem a csapat tagja, és a spanyol Sabate sincs már a válogatott élén. Helyette a svéd Vranjes a szövetségi kapitány, igaz a cikk szerint a magyar szövetségi kapitány Izlandról származik.

A cikkben hozzáteszik: Nagy nélkül is oda kell figyelni a magyarokra, hiszen Bartók, Ancsin és Balogh személyében kiváló balkezesek vannak a csapatban. Külön kiemelik, hogy irányító poszton erősek a magyarok, villámgyorsan helyzeteket tudnak kialakítani.

Guardiola, a csapat egyik védekező specialistája elmondta, hogy ismeri ellenfélként Vranjest, és tudja hogy keményen védekező, jó csapattal mérkőznek meg ma. Felkészülnek a hatos falunkra.

A spanyol csapat már nyert egy meccset, ezért a cikk szerint ők nyugodtabban játszhatnak, a nyomás Magyarországon van. Felhívják a figyelmet, hogy ez kemény csoport, ahol bármi megtörténhet.

Ami a magyar csapatot illeti: a dánok elleni meccs arra volt jó, hogy mindenki belekóstoljon az EB hangulatába, nem reális elvárás az, hogy megverjük a végső győzelemre is esélyes Dániàt. A spanyol csapat talán egy hajszálnyival gyengébb, mint a Jakobsen-alakulat, de itt sem Magyarország a favorit. A csehek elleni lesz a továbbjutás szempontjából létfontosságú meccs, arra az összecsapásra kell megtalálni a legjobb csapatunkat.

Reméljük, Bánhidi sérülése nem komoly, nagy szüksége lenne rá a válogatottnak. Hajrá, magyarok!

A fordítására óriási köszönet Teszák Alexandra Almának!

Eredeti cikk: https://as.com/masdeporte/2018/01/14/balonmano/1515960652_929787.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s