Férfi EB: A németek nem értik a kapitányi döntéseket

A német szövetségi kapitány ma cserét eszközölt a válogatott keretben. Ez már a második, ezzel kimerítette a cserelehetőségeket.

Christian Prokopp rengeteg kritikát kapott a kerethirdetésnél, amelynek a fő oka az volt, hogy ex-klubjából kicsit több játékost nevezett be, mint azt egy átlag német szurkoló elnézne. A Leipzig nem topcsapat, mégis több lipcsei játékos is a keretben volt, miközben olyan játékosok maradtak ki, mint az EB-győzelemből oroszlánrészt vállalü Finn Lemke vagy Fabian Wiede.

Az utolsó csoportmeccsre cserélt egy a szövetségi kapitány, és az addig betliző – nem mellesleg a Leipzig csapatában játszó… – Bastian Roschecket hazaküldte, hogy Finn Lemke ismét a csapat tagja lehessen. Ő sem tudta győzelemhez segíteni a csapatot, de értékes blokkokkal hálálta meg a bizalmat.

A mai nap legfontosabb német kézilabdázással kapcsolatos híre, hogy Prokopp ismért cserélt egyet, méghozzá ismét lipcsei játékost küldött haza Maximilian Janke személyében. Őt Rune Dahmke váltja.

A híreket elnézve többen csóválják a fejüket. Már a kerethirdetésnél is azt kritizálták a kapitányt, hogy Lemke és Dahmke nincs keretben, erre a kapitány hazaküld két lipcseit, hogy őket ismét a csapatban tudhassa. Ráadásul Dahmke behívása kicsit furcsa, hiszen balszélen a csapat világklasszist tudhat magáénak Uwe Gensheimer személyében. A németek inkább Wiedet hozták volna ki, hiszen belső poszton inkább javulásra szorul a német válogatott.

Ráadásul féltik is a keretet, hiszen egy esetleges sérülés esetén a kapitány már nem cserélhet többet. Tegyük fel, hogy egy kapus megsérül, és a maradék meccseket egy hálóőrrel kellene végigjátszaniuk. És ha mondjuk ő Heinevetter lenne, akkor benne lóg mindig a levegőben a két perc lehetősége.

A németek vasárnap a dánok ellen játszanak. Valószínűleg az a meccs dönt arról, hogy melyik csapat juthat az elődöntőbe.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s