Az érdekes játékvezetői döntések ellenére szenzációs meccset nyertek a dánok!

Ma Dánia-Németország mérkőzést rendeztek a középdöntben. A győztes óriási lépest tehetett az elődöntőbe jutásért.

A német csapat talán a legjobb arcát mutatta ezen az EB-n, küzdöttek, mint mindig, míg a dánok hozták a maguk nyugodt, mondhatni “északi” játékukat. Az első félidőben még eggyel vezettek a németek, egy olyan mérkőzésen, ahol rendkívül kevés gól szüetett.

A második félidő teljesen más volt, több gól esett, volt, hogy gólpárbajt rendeztek a csapatok. Mindkét válogatott rendkívül taktikusan játszott. A dánok és a németek is többször próbálkoztak a hét mezőnyjátékosos támadással, összesen négy helyzet maradt ki üres kapura, ebből három dán részről. A dánok próbáltak nyitottat, hatos falat, az ellenfél taktikájának megváltoztatására mindig volt ellenlépése a másik félnek. Fantasztikus taktikai csata volt Jakobsen és Prokopp között.

Bár a németek a félidő derekán kettővel is vezettek, Dánia folyamatosan vissza tudott jönni, sőt a vezetést is átvették. Mikkel Hansennek több hibás döntése volt, gondolunk itt áltövésre kettős blokk ellen kapus nélküli támadásnál, de olyan gólokat dobott, amelyeket csak ő tud szinte a világon. Fontos volt a jobbszélső. Most nem Lasse Svan volt világklasszis formában, hanem a Berlin játékosa, Hans Lindberg. Ő lett egyébként az MVP.

A vége előtt három perccel néggyel vezettek a dánok, ekkor eldőlni látszott a meccs, de a németek nem így gondolták. Feljöttek egy gólra, 10 másodperccel előtt a dánoké volt a labda. Ekkor a játékvezetők – nem először a meccs folyamán – olyan ítélettel sújtották a Dániát, amelyet senki sem értett, igaz ebből már nem született gól, így Dánia megérdemelten nyerte a gigászok csatáját.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s