Kiestek a németek és a házigazdák!

Ma este két mérkőzést játszottak a férfi kézilabda EB-n. A franciák már elődöntősök, de a másik három csapat úgy lépett pályára, ha győznek, ők is a legjobb négy között vannak.

A Németország – Spanyolország tétje az volt, hogy ki megy tovább az elődöntőbe. Ki-ki meccs volt tehát, és sokáig úgy nézett ki, hogy csak a végjáték fogja eldönteni a győztes kilétét. Az első félidőben eggyel vezettek a spanyolok, a németek nem találták magukat, főleg Gensheimer volt meglepően visszafogott.

A második félidő nagy meglepetésre teljesen másra sikeredett, mint az első harminc perc. A spanyolok agilisabbak voltak, dinamikusabbak, és jobban lőttek, míg a németek mintha az öltözőben maradtak volna. Prokopp megpróbálta a hét mezőnyjátékosos támadást, de két percen belül három üres kapust gólt kaptak, és ekkor úgy látszott, hogy eldőlt a mérkőzés. A németek a félidő közepén még közelebb tudtak jönni, de a spanyolok hamar kapcsoltak, és ismét azt az arcukat mutatták, amellyel eredményesek tudtak lenni. Négy perccel a vége előtt már hat volt a különbség, így a kérdés csak az volt, mennyivel kap ki Németország. A vége végül 31-27 volt. Az biztos, hogy a német szövetségi kapitány kapni fog hideget-meleget. Több ember nem volt formában, ráadásul pont az “övéi”, vagyis a Lipcsében játszó játékosok hagyták főleg cserben.

 

A francia-horvát meccsen az volt a kérdés, hogy a házigazdák tovább tudnak-e jutni a középdöntőből. Ehhez elég lett volna nekik egy döntetlen, de ez nem jött össze. A franciák világbajnokhoz méltóan játszottak, az első félidőben már hattal is vezettek. A második félidőben kicsit közelebb jött Cervar csapata, de pontot már nem tudtak szerezni. A vége 30-27 lett. A franciák talán a legesélyesebbek, bár ebben nincs semmi meglepő.

Az elődöntőben tehát:

Franciaország – Spanyolország

Svédország – Dánia

(Dán-francia álomdöntő?)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s