A németek szétszedik a szövetségi kapitányt

A címvédő németek nem jutottak az elődöntőbe, és a közvélemény ezt főleg a szövetség kapitány, Christian Prokop nyakábba varrja.

A németek címvődőként érkeztek Horvátországba, de nem sikerült bejutniuk a legjobb négy közé. Gensheimerék a csoportmeccseken két döntetlent értek el a középdöntőben pedig ki-ki meccset játszhattak az elődöntőért. Ott a spanyolok – főleg a második félidőben bekövetkezett német hidegzárlat miatt – magabiztosan nyertek, és ők jutottak a legjobb négybe. A német közvélemény nagyon csalódott, hiszen így a németek a középdöntő csoport ötödik helyét érték el.

A kritika főleg a szövetségi kapitányt találja meg, akinek kinevezése óta is voltak már érdekes döntései.  Mint ahogy beszámoltunk róla, már a kerethirdetésnél támadták Prokoppot, amelynek fő oka az volt, hogy kimaradt két olyan meghatározó játékos, akik részt vettek az utóbbi évek német sikereiben. Finn Lemke vagy a jobbátlövő Wiede nem került a szűk keretbe, helyettük viszont főleg a Lipcsében játszó játékosok kerültek be. Amivel nem lenne baj, ha a Leipzig topcsapat lenne, de ettől még távol állnak. Ráadásul anno a Német Kézilabda Szövetség 500 ezer euróért vásárolta ki Prokoppot az élő szerződéséből. igen, a Lipcséből.

Állítólag a tréner és a csapat között nem volt optimális az összhang, bár ezt Heinevetter, a németek kapusa cáfolta. Patrick Wiencek a dánok elleni meccs után burkoltak kritizálta Prokoppot, majd Pekeler, a Löwen beállósa arról számolt be, hogy a meccs közben maguktól cseréltek védekezési formációt. Ez semmiféleképpen sem tesz jót egy edző tekintélyének.

Két meccs után aztán hazaküldött Prokop két lipcseit, hogy a csapatba követelt Lemkének helyet szorítson. A 2,10 m magas játékos mellőzésével a csapat eleve nem értett egyet. Már az első meccsén megmutatta, hogy hiba volt az otthon hagyása.

A csoportmeccsek alatt rengeteget cserélt meccsen is a szövetségi kapitány. Volt, hogy egy féidőn belül hat különféle belső hármasokkal védekezett Németország. Természetesen ez elbizonytalanítja a játékosokat is. Sokan támadják azért is, mert Philip Weber, a Leipzig játékosa túl sok bizalmat élvezett, és korántsem nyújtott olyan teljesítményt, amely arra jogosította volna, hogy ennyi időt a pályán maradhasson. A többieket jóval kevesebb hiba után lekapta a szövetségi kapitány.

A német sajtó arról beszél, hogy nem érte meg az 500 ezer euro egy nemzetközi szinten tapasztalatlan edzőért.

A legtöbben hozzáteszik, bár Prokop nyakig benne van a németek rossz szereplésében, azért a játékosok teljesítményét is meg kell nézni. Az egyébként a világ egyik legjobb balszélsője, Uwe Gensheimer játszott meglepően szolidan, ráadásul ő a németek csapatkapitánya egyben. Nem volt váratlan, hogy Prokop behívta balszélre kieli Rune Dahmkét. Nincs vezéregyénisége Németországnak, ezt a szerepet valakinek magára kell vállalni, vagy keresni kell egy olyan játékost, aki erre képes lehet – mondta Stefan Schwarzer, a németek egykori világklasszis beállósa.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s