Sterbik vezetésével Európa-bajnok Spanyolország! Elfogytak a svédek a végére

Ma este játszották a férfi kézilabda-Európa-bajnokság döntőjét, amelyet Spanyolország és Svédország vívott.

A kérdés az volt, hogy a spanyolok először vagy a svédek ötödször nyernek EB-t? Az első féliőben a svéd csapat volt a frissebb, több gyors gólt lőttek, Appelgren szenzációsan védett, míg a spanyolok szenvedtek mind támadásban, mind védekezésben. A különbség akár nagyobb is lehetett volna a torna egyik meglepetéscsapatának, de a svédek nem tudták kihasználni a spanyolok első félidei megingásukat. A félidőben 14-12-re vezettek az északiak.

A második félidő pont ellenkezője volt az elsőnek. A spanyolok más szellemben léptek pályára, és az első perctől kezdve agilisan játszottak. Gyorsan ledolgozták a hátrányukat, sőt több gólos előnyre tettek szert. A spanyol kapuban Sterbik sokkal jobban védett, mint elődje, a svédek pontatlanok voltak, rengeteg technikai hibát vétettek, és fegyelmezetlenek voltak. Negyven perc után a svédek szövetségi kapitánya már második idejét kérte ki, de ez sem segített rajtuk: a spanyolok ekkor már 19-15-re vezettek.

A 45. percben a svédek kicsit közelebb jöhettek, mivel a spanyolok megkapták az első két perces büntetésüket, de Ekberg hetest hibázott, ráadásul azonnan ők is kétpercet kaptak. A svédek nem találták az ellenszert a spanyol csapat védekezése ellen, és bizonytalannak tűntek, igazából az egész második félidőben. 11 perccel a vége előtt már hat gól volt a hispán vezetés. A svédek ezután megpróbáltak hét mezőnyjátékossal támadni, de azonnal gólt kaptak, így a meccs szinte eldőlt. 10 perccel a vége előtt már héttel mentek a spanyolok, így a kérdés már csak szinte az volt, hogy mennyi lesz a végén közte.

A svédek még megpróbáltak kicsit közelebb kerülni, de ez csak a nagy vereség elkerülésére volt elegendő. A vége: Spanyolország – Svédország: 29-23.

Európa-bajnok: SPANYOLORSZÁG!

Kár érte, mert szerettünk volna egy izgalmas döntőt látni, igaz két éve a spanyolok ugyanígy sima vereséget szenvedtek a németek ellen. A spanyol csapat megérdemelten nyerte a döntőt, és ha azt nézzük, hogy a németeket és a franciákat is ők ütötték ki, akkor nincs értelme azon filozofálni, hogy vajon egyébként a dánok vagy a franciák jobb csapattal rendelkeznek-e. Azt a meccset kell megnyerni, ami jön, a franciák egyszer kaptak ki, ez a döntőbe került nekik. Gratula a spanyoloknak, és főleg Sterbiknek. Pár napja még otthon ülhetett, sörrel a kezében, és “semlegesként” nézte a meccseket, erre most EB-t nyert a spanyol válogatottal. Respect!

Egyébként kicsit furcsa volt ez az EB, lehet, csak mi érezzük így. Több furcsa meccs, érdekes játékvezetői ítéletek, gyenge magyar szereplés, többször szinte üres lelátók. De kézilabda! És azt nagyon szeretjük!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s