Statisztika: a férfi EB legjobb egyéni teljesítményei

Véget ért a horvátorszégi Európa-bajnokság, amelyet Spanyolország nyert. A torna után érdemes csemegézni a különböző statisztikákban.

Több kiváló egyéni teljesítmény is volt a férfi EB-n, mi sorra vettük, melyik kategóriában melyik játékos nyújtott kiemelkedőt.

A góllövőlista:

A cseh “felfedezett” Ondrej Zdrahala lett a torna gólkirálya, 55 góllal. Mindezt ráadásul úgy érte el, hogy a második Mikkel Hansennél egy meccsel kevesebbet játszott. Ami az élmezőnyt illeti, több “Veszprém-közeli” játékos is bekerült a top góllövők közé. Kentin Mahé hatodik, Nenadic a kilencedik, Strlek 12., míg Manaskov 14. lett a listán. A legjobb magyar góllövő szintén veszprémi: Lékai Máté 18 gólt lőtt három meccsen.

 

Screenshot 2018-01-29 21.26.26

 

Gólpassz-lista

Az EB-n a legtöbb asszisztot a norvég csodagyerek Sagosen adta, számszerint 38-at, őt követi kevéssel lemaradva a dán Lauge és a franca Karabatic. Az immáron veszprémi Nenadic 22 gólpasszal vette ki részét a szerbek válogatott szerepléséből.

 

Screenshot 2018-01-29 22.05.20.png

Kanadai táblázat (gól + gólpassz)

Támadásban a Flensburgot erősítő Lauge lett a legeredményebb játékos, éppen ezért  (is) botrány, hogy nem került be az All-Star csapatba. Második helyen Sagosen végzett, míg a harmadik a dán Mikket Hansen érte el.

Nenadic itt is előkelő helyen van, összesen 52 gólból vette ki a részét hat meccs alatt. Tonnesen is felfért a lista élmezőnyébe, ő 39 pontot szerzett.

Screenshot 2018-01-29 22.08.27.png

 

Legjobb sáncoló játékosok:

Az EB legjobb sáncoló játékosa a francia Dipanda lett. Második helyen végzett a német Lemke; nála érdekes megjegyezni, hogy csak később csatlakozott a kerethez, és fele annyit játszott, mint az első helyezett Dipanda. Nem rossz teljesítmény a négy meccsen 12 blokk. A veszprémi Blagitonsek öt sánccal került fel a listára.

Screenshot 2018-01-29 22.11.42

 

A legszabálytalanabb játékosok:

Az egész EB legszabálytalanabb játékosa a spanyol Morros de Argila Viran lett. Második helyen végzett a veszprémi Blagitonsek. Tonnesen is felfért a listára.

Screenshot 2018-01-29 22.14.48

 

Kapusok:

A legjobb kapusok élmezőnye kicsit csalóka, hiszen ha csak a százalékos arányt nézzük, akkor a szlovén Kastelic végzett az élen, viszont ő csak két meccset játszott az egész EB-n. A “sok meccset játszott” kapusok közül a francia Gerard végzett az élen, mögötte a dán Green, majd a két svéd Appelgren és Palicka következik (ők a Rhein-Neckar Löwenben is váltótársak). Magyar kapus nem fért fel sajnos az első 19 névbe…

 

Screenshot 2018-01-29 22.19.15.png

A hetesölők:

Bár Sterbik Árpád egy meccsével egy ideig egyedül állt az élen, ami a százalékos eloszlást illeti, hármas holtverseny alakut ki. Gustavsson, Saldatsenka és Sterbik végzett az élen, egyaránt 50%-os védési hatékonysággal. A legtöbb hetest számszerűleg a svéd Appelgren védte, ötször tudott hárítani büntetőből.

Screenshot 2018-01-29 22.22.39

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s