“Sterbik a hősünk!” Sajtóvisszhang a spanyol EB-győzelem után

A spanyol válogatott nyerte a horvátországi kézilabda-Európa-bajnokságot. A hispán alakulat egy nagy átkot tört meg ezzel, ugyanis eddig mind a négy EB-fináléját elveszítette.

A spanyol sajtó természetesen ódákat zeng a csapat teljestményéről. Mindegyik sajtóorgánum Sterbik Árpád klasszisát emeli ki. A veterán hálóőrnek köszönhetően sikerült megtörni az átkot. Az ő becserélése pecsételte meg a svédeket, persze ehhez egy fantasztikus csapat is kellett.

Talant Dujshebaev azt nyilatkozta, hogy ő világ legszerencsésebb embere, és büszke a fiára, aki oroszlánrészt vállalt a spanyol győzelemben. Hozzáteszik, hogy a csapat óriási csapatmunkát végzett, amiből mindenki kivette a részét. Érdekesség, hogy Rivera vezetésével Dujshebaevék vívtak anno az EB-címért, de elbuktak. Rivera fia és Dujsehebaev fia viszont közösen EB-ig vezették a spanyolokat.

Az újságok beszámolnak arról, hogy ezzel a győzelemmel a spanyolok kvalifikálták magukat a 2019-es VB-re, ami nagy dolog, hiszen erős a mezőny, és már a VB-részvétel kivívása sem egyszerű.

A spanyol játékosok arról is beszéltek, hogy már a kontinensviadal kezdetétől hittek abban, hogy összejöhet a végső győzelem. A svédek elleni döntőn sem estek kétségbe, amikor pár gólos hátrányba kerültek. A finálé kulcsa a második félidőben megváltoztatott védekezés és Sterbik beállítása volt. Erre már nem volt ellenszere a svéd csapatnak.

A spanyol csapatot több száz szurkoló várta a reptéren, rengetegen fotózkodtak a sztárokkal. Egyedül Sterbik nem volt ott, neki Macedóniába kellett repülnie.

 

A fordításért hálás köszönet Teszák Alexandra Almának!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s