Ambros Martin: “Ezért nem kapnak a fiatalok annyi lehetőséget”

Sokkoló hírt kapott a Győr: Nora Mörk keresztszalag-szakadást szenvedett a hétfői BL-meccsen, így a szezonjának vége. Többen nem értik, miért kellett egy már szinte megnyert meccsen – nem először – a sztárjátékosokat szerepeltetni; miért nem kapnak több szerepet a fiatal tehetségek? Erre maga Ambros Martin adta meg a választ egy novemberi interjúban.

A Nemzeti Sportban még novemberben közzétett megjelent interjúban mondja el a Győr szakvezetője a véleményét.

„Mindenkinek megvan a saját tempója, és ezt muszáj figyelembe venni – fejtegette a szakember a Nemzeti Sportnak. – Ha egy fiatal sportoló új szituációba kerül, az elején jól megy neki, de utána törvényszerűen visszaesés következik. Olyan csapat pedig, mint a miénk, talán kettő-három van a világon, vagyis egy fiatalnak itt még nehezebb megállnia a helyét, mint szinte bárhol másutt – és ezt ezeknek a lányoknak is tudniuk kell. Azért vannak itt, mert tehetségesek és szorgalmasak, de épp ennek köszönhetően eddig ki is emelkedtek a korosztályukból, könnyebb dolguk volt – itt, a felnőttek között viszont piszok nehéz a helyzetük, és nem is várhatja senki, hogy a lécet azonnal átugorják.”

„Tizenhat-tizennyolc éves lányokról van szó egy kemény küzdősportban, amelyben kész élsportolókkal találják magukat szembe. Ha ne adj’ isten valamelyikük megsérül, nekem kell az édesapja szemébe néznem, mert az én felelősségem, hogy pályára küldtem, én pedig senki egészségét sem kockáztathatom. És akkor még nem beszéltem a fejükről, a lelkükről, arról, hogyan kezelik azt, hogy bekerültek az ETO-ba, elbízzák-e ettől magukat, vagy a földön maradnak. Vannak rossz tapasztalataim az utóbbi évekből, úgyhogy most óvatosabb vagyok. Hát ezért nem kapnak a fiatalok annyi lehetőséget”

Forrás:

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-ezert-nem-kapnak-a-fiatalok-annyi-lehetoseget-martin-2604761

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s