Hogyan tovább, Győr? Nora Mörk kiesése nehéz, de nem megoldhatatlan feladat elé állítja a csapatot

Nora Mörk sajnálatos sérülése után nem áll meg az élet a csapatnál, hiszen fontos megmérettetések előtt állnak a zöld-fehérek: ott a BL, a bajnokság és a kupa is. Annak próbáltunk utána járni, milyen lehetősége van Ambros Martinnak a világklasszis jobbátlövő pótlására.

A cikk írása közben érkezett a hír, miszerint a Győr és az Érd megegyezett Mireya Gonzalez Alvarez kölcsönvételéről, így a balkezes lövő az idény végét a BL-címvédőnél tölti.

szemely_foto.aspHogy ez jó megoldás-e azt nehéz megmondani, szerintünk nem fog komoly szerepet kapni a továbbiakban, még akkor sem , ha balkezes. Nem tudjuk, hogy voltak-e pl jogi lehetőségek Kiss Nikolett vagy Tóth Gabi leigazolására, de nem hárult volna akadály, akkor mindenféleképpen a balkezes magyar átlövőt hoztuk volna vissza Győrbe, hiszen csak kölcsönben szerepelt Érden.

Ha megnézzük az idei statisztikáját, akkor láthatjuk, hogy Gonzalez Alvarez Mireya az idei szezonban 15 meccsen 41 gólt szerzett. Ez nincs hármas gólátlag. Mörk idén 81 gólnál járt, csak a hazai bajnokságot figyelembe véve. Persze Mörk csak egy van, hozzá hasonló balkezes lövő pedig talán három a világon. Az igazolás inkább tehermentesítés lehet azon játékosok számára, akikre a BL-ben nagy szerep hárul.

Screenshot 2018-02-06 17.00.06

Kikre gondolunk? Természetesen Tomorira, Grootra és Oftedalra. Nem lenne nagy meglepetés, ha Tomori Zsuzsa lenne a jobbátlövő poszt várományosa, hiszen egyrészt nagyon magas szinten tud itt játszani, másrészt a védekezés szempontjából nem érné hátrány a csapatot, hiszen a magyar játékos a legjobbak közé tartozik a világon.

Ha ő fáradt, formán kívül van, vagy hasonló, akkor a két cselezőgépet, Grootot és Oftedalt lehetne ezen a poszton megpróbálni. Kettest mindketten tudnak védekezni, ezért védekezés-támadás csere nem lenen szükséges. Persze mindehhez az is kell, hogy Amorim felépüljön, de ez már nincs olyan messze. A BL-meccseken mi így állnánk fel: Amorim-Groot/Oftedal-Tomori, és akkor a magyar bajnokikra, ahol az a kérdés, hogy tízzel vagy hússzal nyer a Győr, jöhetnének a fiatalok, rotációban a világklasszisok, és ez esetben nyerne értelmet a spanyol leányzó kölcsönvétele. Sőt, van még egy elgondolásunk, hogy ki kaphatna szerepet belső poszton. Mostanában balszélen játszik, de korábban irányítóként is elég jól megállta a helyét… Igen, Görbicz Anita is több szerepet kaphatna középen, az biztos, hogy mindent megtenne a csapatért. Ez esetben pedig a győri fiatalok, Puhalák és Fodor kaphatna szerepet szélen, a magyar bajnokság legtöbb csapata ellen így is nagy arányú győzelmeket aratna a Győr, és ezzel sprólolnának a klasszisok erején.

Legalábbis szerintünk így lenne a logikus, de mi nem nyertünk egy BL-t sem, kíváncsiak vagyunk Ambros Martin megoldására.

Egyébként több helyen olvastuk, hogy hát annyi a Győrnek, elment a BL. Ez szerintünk nagyon negatív hozzállás (hogy szépen fogalmazzunk). Egyrészt messze még a Final Four, más csapatoknál is történhetnek sérülések, formahanyatlások, másrészt ez a Győr Mörk nélkül is bivalyerős. A csapat megmutatta, hogy képes világszínvonalon védekezni, ráadásul ehhez többnyire jó kapusteljesítmény is társul, elől pedig vannak olyanok, akik tudnak gólt dobni. Hamarosan Althaus és Amorim is visszatér, nem szabad temetni ezt a győri csapatot, simán odaérhetnek a BL-ben! Hajrá, magyar kézilabda!

 

Ha tetszett az írás, kérlek, lájkold a handballexpert facebook-oldalát!

 

 

Reklámok

2 Replies to “Hogyan tovább, Győr? Nora Mörk kiesése nehéz, de nem megoldhatatlan feladat elé állítja a csapatot”

  1. Szerintem az egyedüli kérdés az, hogy milyen gyorsan tud átállni az ETO játékkoncepciójára.Ez nem fog máról holnapra megtörténni de jó lenne minnél gyorsabban. Tomori jobbkezesként balátlövô helyen csak szükségmegoldás .Ezzel nehezen lehet élesben mérkôzést nyerni, sôtt megkönnyíti az ellenfelek dolgát.
    Viszont végre fel kell tenni a kérdést, miért?.Miért ez a rengeteg sérülés az ETÒ-nál. Az utóbbi két évben sorba dôltek ki a kulcsjátékosok.Ez már nem lehet véletlen.Ki lesz a következô? Görbe?

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s