Példa nélküli büntetés a Debrecennek

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) etikai és fegyelmi albizottsága a január 20-án lejátszott Érd–DVSC Magyar Kupa-mérkőzésen (32–21) tapasztalt rasszista megnyilvánulások miatt a Debrecent ötmillió forintos pénzbüntetéssel valamint három zárt kapus meccsel sújtotta.

„A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai- és Fegyelmi Albizottsága (a továbbiakban: Fegyelmi Bizottság) a Debreceni VSC KÉZILABDA Kft. (18) indult fegyelmi eljárásban megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t. A Fegyelmi Bizottság megállapította, hogy eljárás alá vont sportszervezet a hatályos Versenykiírás, Mérkőzésrendezési Előírások (2.sz. melléklet) „S” pontjába ütköző vétséget követett el, ezért a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet, valamint az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 14. §. o) és e) pontjára figyelemmel 5.000.000.-Ft, azaz ötmillió forint pénzbüntetéssel sújtja, valamint három (3) soron következő hazai rendezésű sportrendezvény nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartását írja elő.”

A DVSC honlapján megjelent hír szerint a klub „a büntetés tényét elfogadja, ám annak mértékét túlzónak tartja, hiszen a hasonló súlyosságú büntetés példa nélkül áll a magyar kézilabdázás történetében.”

„A DVSC vezetése a rasszista megnyilvánulásokat elítéli, és minden eszközzel megpróbálja elérni, hogy a jövőbeni mérkőzésein ne forduljon elő hasonló eset. A büntetést azért is érzik túlzónak, mert a bizottság által szankcionált események nem hazai pályán történtek, azaz nem a Loki volt a mérkőzés rendezője. Így a DVSC-nek semmilyen ráhatása nem volt a rendbontás megszüntetésére.”

A Loki a határozattal szemben fellebbezéssel él. Mivel a büntetés akkor lép életbe, ha megszületett a másodfokú határozat, így a zárt kapus meccsekre vonatkozó döntés a következő két hazai találkozót, a Győr és a Kecskemét elleni mérkőzéseket nem érinti.

Forrás: NSO

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s