Kilenc éve történt a borzalom, emlékezés Marian Cozmára

Már kilenc éve történt az iszonyat, amely nem csak Magyarországot, hanem az egész világot megrázta. 2009-ben ölték meg a Veszprém és a román válogatott kiváló sportemberét, Marian Cozmát. 

A hatalmas termetű, 211 centiméter magas beállóst már „családi öröksége” is a kézilabda irányába terelte: szülei is kitűnő, válogatott játékosok voltak. Az 1982. szeptember 8-án született Cozma a Dinamo Bucuresti-ben kezdte karrierjét, és nevelőklubjából lett válogatott is. 2002-ben, Fehéroroszország ellen debütált a nemzeti csapatban. Román bajnok és kupagyőztes lett a Dinamóval, majd 2006-ban a Veszprém elleni mérkőzésen kilenc gólt dobott – ez annyira jó ajánlólevél volt, hogy az MKB szerződtette. A veszprémiekkel magyar bajnokságot, kupát és KEK-et is nyert.

És ezután történt a tragédia. Teljesen tisztán emlékszem arra a vasárnap délelőttre. Egyik közeli ismerősöm rám írt, hogy hallottam-e a hírt. A hangjából, és abból, hogy nem merte elmondani, mi történt, tudtam, hogy valami felfoghatatlan történhetett. Amikor értesültem a tragédiáról, csak zokogni tudtam. Tehetetlen szomorúség és düh volt bennem, és csak sírtam, és nem fogtam fel, hogy ilyen megtörténhet. Megtörtént. Elveszítettünk egy remek sportolót, egy példaértékű kézilabdást, és egy fantasztikus embert, aki a légynek sem ártott. Aki nem érdemelte meg a halált, aki előtt még ott állt az élet. Ha ez eszembe jut, még most, kilenc évvel a borzalom után sem tudok sírás nélkül emlékezni. Marian Cozma, az égiek legyenek veled! Nyugodj békében!

 

 

 

“Veszprém polgármestere pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az elkövetők elsősorban magyar állampolgárok, még akkor is, ha kiderül, melyik kisebbséghez tartoznak. Nem. Az elkövetők nem magyar állampolgárok. Ahhoz, hogy valaki magyar vagy akármilyen állampolgár legyen, ahhoz embernek kell lenni. Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s