Bajnokok Ligája: 3/3! Tökéletes magyar hétvége!

A hétgvégén három magyar csapat lépett pályára a Bajnokk Ligájában, és mindhárom csapatunk győzelmet aratott. Nem mindegyik volt papírforma!

Menjük kronológiai sorrendben.

Szombat délután lépett pályára a Ferencváros, Elek Gábor csapatának volt papíron a legkönnyebb dolga, hiszen a rengeteg hiányzóval érkező Bietigheimot látták vendégül. A vendégcsapatban nyolc! mezőnyjátékos volt csupán, éppen ezért dicséret jár nekik, hogy az utolsó másodpercig küzdöttek a pályán. A két csapat egyébként sincs egy kategóriában, így a győzelem nem forgott veszélyben. A fővárásoiak végül 31-22-es győzelmet arattak. Lesz még nehezebb feladata idén a Fradinak.

Screenshot 2018-02-11 20.59.31.png

 

Szombat este lépett pályára a címvédő. A Győr Ljublanaban lépett pályára. Többen féltették Ambros Martin csapatát, hiszen Nora Mörk térdszalag-szakadása óta először lépett pályára zöld-fehér alakulat, ráadásul Bódi is megbetegedett. A Győr már az első féidőben megmutatta, hogy erős csapatuk van, bár ekkor még csak hárommal vezettek. A szünet után azonban egész más fokozatba kapcsoltak, és ellenállhatatlanok voltak. Szerencsére az is belefért, hogy az eddig hiányolt fiatalok is pályára léphessenek. Valószínűleg nem így van, de kicsit úgy tűnt, hogy rászóltak “fentről” Ambros Martinra, hogy több lehetőséget adjon a második sornak. Ők pedig éltek a lehetőséggel, és hozzá tudtak tenni a címvédő győzelméhez. A vége 32-21-es idegenbeli siker, kicsit nagyobb arányú, mint az elvárható lett volna, fontos két ponttal utazhattak haza Görbiczék.

 

Screenshot 2018-02-11 21.02.04.png

 

A magyar BL-csapato közül a legnehezebb feladata a Szegednek volt, hiszen ők a Löwen otthonában léptek pályára vasárnap délután. Szegeden győzni tudtak Jakobsenék, ráadásul a pénteki edzésen Balogh Zsolt bokasérülést szenvedett, és nem utazhatott a csapattal, ami nem volt túl jó előjel Pator csapatának.

A szegediek azonban nagyon jól kezdtek, nem látszottak illetődöttnek, és bátran kézilabdáztak. Mindkét csapat rengeteg hibával játszott az első félidőben, de ebből a németek jöttek ki jobban, akik a félidőre két gólos előnyre tettek szert.

A második félidőben azonban ismét egy harcos Szeged érkezett a pályára, akiknek mindenre volt válaszuk. Felkészültek Jakobsen hét a hat elleni játékára, ma minden úgy sült el, ahogy tervezték, ez pedig azt jelentette, hogy Pastor-csapata idegenben tudta legyőzni a német bajnokot, ami nem kis fegyvertény. Nagyon kellett a két pont a Szegednek, hiszen így esélyük van arra, hogy előrébb végezzenek a csoportban.

Screenshot 2018-02-11 21.07.28.png

 

Nagy gratuláció mindhárom csapatnak, kár, hogy szerdán a Veszprém nem tudott győzni. Hajrá, magyar kézilabda!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s