Ő maradt a német szövetségi kapitány. Interjú Christian Prokoppal

A Német Kézilabda Szövetség kiállt Christan Prokopp szövetségi kapitány mellett. Ennek apropójából készítettek interjút a szakemberrel.

Christian Prokopp talán a legintenzívebben kritizált német szövetségi kapitányok egyike. A németekkel az EB-n a kilencedik helyet elérő edzőt főleg válogatási elvei és cseréi miatt támadtak az eredménytelenségén kívül. A szövetség 500 ezer euróért vásárolta ki az élő szerződéséből, de csalódást keltő volt a németek szereplése, és nem csak a kilenedik hely miatt. Dekoncentráltság volt jellemző a válogatottra, a megszokott precizitásnak és küzdőszellemnek nyoma sem volt Horvátországban.

A handball-world.news a szövetségi döntés után készített interjút a 39 éves szakemberrel.

HWN: Hogyan élte meg a szövetség döntését?

Prokopp: Az elmúlt hetek nagyon nehezek voltak, így nagyon örülök a német szövetség bizalmának.

HWN: Meglepődött a döntésen?

Prokopp: Elsősorban a végeredménynek örültem.

HWN: Alex Kromer (a Német Kézilabda Szövetség egyik döntéshozója) szerint Ön belátta az EB-n elkövetett hibáit, és hajlandó arra, hogy változtasson az elképzelésein. Milyen hibákra gondolt, és min szeretne változtatni?

Prokopp: Többször elmondtam, hogy Finn Lemke elsődleges mellőzése hiba volt, hiszen a sportolói teljesítménye mellett egy fontos csapatjátékosról beszélhetünk. Biztos, hogy a kommunikációm nem volt optimális, sem a nyilvánosság felé, sem a csapat felé. Az EB folyamán a csapatot nem tudtam megfelelő szintre felhozni, és a fontos döntéseimbe nem vontam be őket.

HWN: A horvátországi EB mennyire változtatta meg önt, és ez mennyiben befolyásolja a jövőbeli munkamódszereit?

Prokopp: Mi mindannyian gyengék voltunk Európa-bajnokságon. Most fontos, hogy együtt maradjunk, és levonjuk a megfelelő konzekvenciákat, és a nagy eseményre, vagyis a hazai rendezésű VB-re rendesen felkészüljünk. A kölcsönös eszmecserének nyilvánosnak, őszintének és célorientáltnak kell lennie, hogy minden erősségünket kihasználhassuk.

HWN: Hogyan értékelné az aktuális viszonyát a csapattal?

Prokopp: Van egy jó alapunk, ezt az eredményes EB-selejtezők és felkészülési meccsek is megmutatták. A gyenge szereplés és az azt követő elemzés után együtt dolgozunk azért, hogy a németországi világversenyen a legjobbat hozhassuk ki magunkból.

HWN: A német válogatott Steffen Weinhold felhívást intézett a csapathoz, hogy zárkózzanak el Öntől, és egyet esetleges visszavonulásról is beszélt. “Ha három, négy, öt játékost elveszünk, akkor az meglátszik a csapat minőségén”. Gondolja, hogy vannak olyan játékosok, akik nem szeretnének önnel tovább dolgozni?

Prokopp: Senkit sem fogok kényszeríteni a közös útra. Azt viszont hiszem, hogy a közösen megtapasztaltat felhasználva tanulni tudunk a hibáinkból, és együtt eredményesek lehetünk. Úgy gondolom, hogy erre mindenki készen áll.

HWN: Mit tesz annak érdekében, hogy ne vonuljanak vissza játékosok?

Prokopp: Továbbra is nyitott és őszinte párbeszédeket kell folytatnunk, és a célokat meg kell határozni.

HWN: Személyes változtatásokon gondolkodott a csapaton belül?

Prokopp: Tudom, hogy abban a csapatban, amelyik Horvátországban játszott, jóval több erő és potenciál van, mint amit mutattunk. Fontos, hogy tovább fejlődjünk.

http://www.handball-world.news/o.red.r/news-1-1-29-101614.html

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s