Óriási meccs a BL-ben! Veszprémi döntetlen a Flensburg otthonában

Flensburg – Veszprém, vagyis a hét meccsét játszották a Bajnokok Ligájában. A tét nagy volt: aki nyer, valószínűleg másodikként jut tovább a csoportból.

A mérkőzés előtt az volt a kérdés, hogy ki szerzi meg a csoport második helyét. Ez a továbbiak miatt fontos, hiszen a csoportmásodikok könnyebb ellenfelet kapnak – papíron –  a másik csoportból. Érdekesség, hogy Vranjes az excsapata ellen vezette a Veszprémet, míg a németeknél Machulla, a svéd edző korábbi asszisztense állt kispadoknál.

A Flensburg tulajdonképpen a legjobb összeállításában kezdte a mérkőzést: Andersson a kapuban, Wanne, Lauge, Mahe, Glandorg Svan és Toft Hansen. A vendégeknél tulajdonéppen csak Gajic volt kis meglepetés, eddig Marguc többet játszott jobbszélen. Védekezésben Lékai volt jobbszélen, Gajic le, Sulic fel. E mögött az állt, hogy Lékai labdával, tempóval életveszélyes, és a rendezetlen védekezés elleni támadásoknál nagy előny, ha ő a pályán van, hiszen a cselezési készsége és a szeme könnyű gólokat eredményezhet a Veszprémnek.

A vendégek kezdték jobba a mérkőzést, 1-3 és 2-4 volt az eredmény állása, azonban ezután kisebb rövidzárlat lépett fel, így a németek először egyenlítettek, majd a vezetést is átvették a nyolcadik percben. A Veszprém védekezés, főleg a belső hármas pozícióban nem igazán funkcionált, míg elől kissé bizonytalannak tűntek a bakonyaik. Nagy László és Tonnesen is ziccerből, szemben a kapussal passzolt szélre. A Flensburg főleg a lerohanásoknak köszönhetően volt eredményes, felállt fal ellen már szenvedtek miután a Veszprém stabilizálta a hatos falát. Mellé igazán jól jött egy-két Mikler bravúr, így a Veszprém vissza tudott jönni három gólos hátrányból. Ezután kiegyensúlyozott lett a játék, egyik csapat sem tudott két gólnál többel elhúzni. Vendég részről főleg Manaskov volt eredményes, null szögből is belőtte Anderssonnak.

 

 

A Veszprém ötlettelenek tűnt, ennek ellenére nem tudott a hazai csapat előnyre szert tenni, sőt a félidő végén még ők futottak az eredmény után. A vendégek röviddel a vége előtt megszerezték a vezetést, de a félidő lefújása előtt pár másodperccel egyenlíteni tudott a Flensburg, így 16-16-os döntetlennel mentek a csapatok az öltözőbe.

A második féldiőt a Flensburg kezdte jobban, két gólos előnyre tettek szert, és ezt sokáig tartani is tudták. Egy emberhátrányt követően tudott ismét egyenlíteni a Veszprém a 39. percben. A vendégek ismét emberelőnybe kerültek, és a vezetést is át tudták venni. 23-24.

A 15. percben a Flensburg kettővel tudtak növelni az előnyét, így Vranjes azonnal időt kért. Ez jót tett a Veszprémnek, mivel ismét döntetenre jöttek fel, de ezután Svan gyorsan megszerezte a vezetést. A 19. percben így 28-27 volt az állás. Ezután Moller mutatott be egy parádés védést, és a már-már túljátszott lerohanásból kettőre növelte előnyét a Flensburg. Vranjes kikérte a következő, egyben utolsó idejét. A 23. percben ismét döntetlen állt az eredményjelzőn, és teljesen nyílt volt a mérkőzés. 28-28. Ezután a Veszprém átvette a vezetést, majd két orbitális játékvezetői döntés borzolta a kedélyeket, mindkettővel a Veszprém járt jól. Először Mahét rántották vissza hátulról, ziccerben, semmit nem kapott a Flensburg, majd ezután Nenadic négy lépés után ugrott fel a hatos vonalról, kihagyta a ziccert, és hetest kapott… Így kettővel vezettek a vendégek, és a  Veszprém kezében volt a mérkőzés, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Először egy gyors gólt kaptak lerohanásból, ezután pedig passzívnál nem tudták kapura lőni a labdát, így a Flensburgnak volt még egy támadásnyi ideje, amelyet az utolsó pillanatokban Glandorf gólra tudott váltani. Elképesztő mérkőzés volt, tényleg a hét mérkőzése volt. A végeredmény: 31-31.

Ezzel a döntetlennel a Veszprém a maga javára döntötte el az egymás elleni mérleget, így ha hozzák a Celje elleni kötelező győzelmet, akkor a csoport második helyéről várhatják a sorsolást.

Néhány észrevétel a mérkőzéssel kapcsolatban:

  • Máté szélen védekeztetése jó ötlet volt, hiszen így lendülettel tudott érkezni a Flensburg visszarendeződő védekezése ellen.
  • Mahé ma Nagy Lászlót választotta ki, rengeteget egy-egyezett ellen, többnyire eredményesen. Mintha Nagy László ma nem lett volna annyira éles védekezésben, mint szokott, igaz, segítséget sem kapott a társaktól.
  • Tobias Karlsson lett a mérkőzés embere. A védekező specialista ezúttal gólt is lőtt, ami nagyon ritka. A Veszprémnek lőtt gólja volt a második az idei kiírásban.
  • Nenadic nehezen lendült bele, lehetett látni, hogy egy-két játékelemnél nem értik megy egymást a csapattal, ezután viszont nagyon fontos gólokat lőtt, és megmutatta, hogy megéri azt az 500 ezer eurót, amelyet fizettek érte.
  • Rod kettesben való védekeztetése bátor, de rossz döntés volt, hiszen a húsz éves játékos nem állt a helyzet magaslatán
  • Vranjes a Skynak adott interjújában elégedetten nyilatkozott, szerinte kiváló mérkőzést játszottak, majd nagyon sportszerűen hozzátette, hogy a második félidőben többször szerencsések voltak a játékvezetői ítéletekkel. Machulla nem foglalkozott ezzel, ő is csak dicsérte a csapatát. A Flensburg jobbátlövőjét is megkérezték erről, de ő sportszerűen azt nyilatkozta, hogy ez benne van a mérkőzésben, és ha kevesebbet hibáznak, akkor jobb eredményt is elérhettek volna

Mahé a mérkőzés végén nagyon csalódottan nyilatkozott: “Meg akartuk nyerni a mérkőzést, nagyon sajnálom, hogy nem jött össze.”

A Veszprém szinte biztosan csoportmásodik, hiszen a jóval esélytelenebb Celjével játsszák az utolsó meccsüket. Ehhez nagy gratuláció, viszont a mutatott játék nem lez elég a Final Fourra, Vranjesnek össze kell kicsit kapnia a csapatát, ha ott szeretnének lenni Kölnben! Hajrá, magyar kézilabda!

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s