Beállókeringő – A Veszprém leigazolta René Toft Hansent. Mi állhat a döntés mögött?

A Veszprém leigazolta az olimpiai bajnok René Toft Hansent. A dán beálló a következő szezontól erősíti majd a bakonyi gárdát. Érdekesség, hogy a következő szezonban rengeteg beálló kezdi új csapatban a szezont.

Kezdjük a  veszprémi igazolással. A Kiel jelenlegi játékosa 2018. július elsejétől lesz Vranjes csapatának a tagja. A klasszis beálló egy évre írt alá a magyar rekordbajnokhoz. Ő maga így nyilatkozott a csapatváltásról: „Nagyon örülök, hogy a Veszprémhez igazolhatok. Már hat esztendeje Kielben kézilabdázom, és bár izgalmasak voltak az itt töltött évek, bármikor, amikor Veszprémben szerepeltünk, lenyűgöző hangulat fogadott. Szerettem ott játszani. Azt gondolom, hogy a csapatnak és nekem is ugyanazok a céljaink. Én nem nyertem még Bajnokok Ligáját, és a Veszprém is az első győzelemére hajt. Ez döntően hozzájárult a Veszprémbe való igazolásomhoz.”

Mi nem igazán tudunk mit kezdeni ezzel az igazolással. Nézzük a veszprémi helyzetet. Jelenleg papíron négy beállója van a csapatnak: Schuch Timuzsin, Renato Sulic, Andreas Nillsson és Blaz Blagitonsek. Sulic Borbély Ádám csapattársa lesz jövőre, a Wisla Plockba igazol. Blagitonsekkel és Nilssonnal 2021-ig hosszabbított a Veszprém, míg a védekezőspecialista Schuchról nincs információnk, de félő, hogy a csupaszív játékosnak – Toft Hansen érkezése miatt – megköszönheti Vranjes az eddig szolgálatait. Egyrészt logikus döntésnek tűnik a dán olimpiai bajnok leigazolása, hiszen nemzetközi tapasztalattal bíró, nagy teherbírású beálló, aki mind védekezésben, mind támadásban megállja a helyét, ráadásul a tempó sem lehet neki idegen, amelyet a svéd mester akar játszatni majd a csapattal. Másrészt abszolút logikátlannak tűni egy 33 éves éves játékost egyetlen évre leigazolni. Ezt nem tudjuk hova tenni. Van egy elméletünk, de ez csak teória: Nagy László még egy évet vállal, és mivel a védekezés vesz ki a legtöbbet egy játékosból, konkrétan az ő tehermentesítésére hozták, hogy még a magyar jobbátlövővel legyen meg az áhított BL-győzelem. Vranjes is elmondta, hogy Blagitonsek mellett jó helye lesz a dánnak. A lerohanásokban részt tud venni, és ha kell, cserélhető Nagy Lászlóra. Kíváncsian várjuk a jövő év Veszprémét, amely erősebb lesz, mint a mostani keret. Mahé, Strlek, Toft Hansen és Sterbik már biztos a csapat tagja a 2018-2019-es szezonban, és úgy hírlik, hogy a dán Rasmus Lauge is a veszprémi vezetők kívánságlistáján van…

Figyelemre méltó, hogy beálló poszton milyen sok játékos vált klubot jövőre. Sulicot említettük, illetve ez által Toft Hansent is. A dán beálló testvére is ugyanezen a poszton játszik, Henrik Toft Hansen jelenleg a Flensburg játékosa, de jövőre a PSG-be igazol. Vele sem lesznek gyengébbek a franciák. És ha már PSG: Jesper Nielsen, a svéd klasszis eligazol a csapattól, a Rhein-Neckar Löwen mezét húzza magára a következő szezontól. Nikolaj Jakobsen csapata mindkét beállóját elveszíti: Hendrik Pekeler a Kielbe igazol, és Baena sem lesz a csapat játákosa. Az ő pótlásukra érkezik Nielsen, és a német válogatott Jannik Kohlbacher.

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s